• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BİNGÖL - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokolle BİNTSO’nun ‘K’ türü yetki belgesi verilmesi konusunda yetkilendirildiğini açıklayan BİNTSO Başkanı Çalbay, Bingöllü araç sahiplerinin artık başka illerde ‘K’ belgesi için kuyruklarda beklemeyeceğini ifade etti.

Bingöllü araç sahiplerinin talepleri doğrultusunda konuyu Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile TOBB’a ilettiklerini kaydeden Çalbay, “Yıllardır Bingöl’de ‘K’ türü belge sorunu yaşanıyordu. Araç sahipleri bu belgeyi almak için Erzurum’a gidip günlerce bekliyorlardı. Belgesi olmayanlarda sürekli cezalara maruz kalıyorlardı. Bu konu bize iletildikten sonra BİNTSO yönetimi olarak konuyu Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a ve TOBB yetkililerine ilettik. Yapılan görüşmeler sonucunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında 30.04.2014 tarihinde imzalanan protokolle odamız, ‘K’ türü yetki belgesi vermesi konusunda yetkilendirildiği tarafımıza bildirildi. Bu karar üzerine gerekli girişimlere başladık ve en kısa sürede çalışmalarımızı bitirip, Bingöllü araç sahiplerine ‘K’ belgelerini vermeye başlayacağız.”dedi. 

Bingöl’de yaklaşık bin 200 araç sahibinin ‘K’ türü belgesinin olmadığını belirten Çalbay, belgelerin de Haziran ayı içersinde vermeyi planladıklarını söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)