• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa Valisi internet işletmelerini uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İnternet Salonu İşletmecileriyle Valilik Konferans Salonunda bir araya geldi. İnternet işletmecilerinin katıldığı toplantıda sorunları dinleyen Vali Küçük kaçak işletmeleri kapattıklarını ve kapatmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, bu konuda işini yapmayan yetkililer hakkında da işlem yapacağını ifade etti.

 

Bilgilendirme amaçlı yapılan toplantı öncesi konuşan Vali İzzettin Küçük, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki felakete değinerek: “Millet olarak yastayız, acımız büyük. Hepimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Daha ulaşılamayan işçilerimiz var. bütün ümidimiz, yürekten dileğimiz onlarım sağ salim ailelerine ulaştırılmalarıdır” dedi.

 

“İnternet salonlarına gelen gençler ailelerin emanetidir onlara sahip çıkalım”

 

Soma’da yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamanın ardından toplantı gündemiyle ilgili konuşan Vali Küçük, Şanlıurfa’nın büyükşehir oluşundan dolayı bundan böyle merkezde kurulan üç ilçe kaymakamlığında internet salonlarının işlemlerinin yapılacağını dile getirdi. Salon işletmecilerinden bazı konularda ricada bulunan Vali İzzettin Küçük; internet salonlarına gelen gençlerin ve çocukların aileleri tarafından bir bakıma işletmecilere emanet edildiğini, işletmecilerin de bu emanete sahip çıkmalarını istedi.

 

İnternet salonlarını kullanmak isteyen kötü niyetli insanlara fırsat verilmemeli

Kötü niyetli insanların tüm kamusal alanları olduğu gibi internet salonlarını da kendi emelleri doğrultusunda kullanmak isteyebileceklerini hatırlatan Vali Küçük; bu tür art niyetli kişilere karşı işletmecilerin daha duyarlı davranmaları gerektiği belirtti. Her bir gencin ve çocuğun kendi çocukları gibi görülmesi gerektiğini belirten Vali Küçük: “Hepimizin çocukları var. Nasıl ki kendi çocuğumuzu gönderdiğimiz yerlerin yöneticilerinin çocuklarımıza sahip çıkmasını istiyorsak, internet salonlarına gelen çocuklara da sizler aynı şekilde sahip çıkmalısınız” dedi.

 

Açıklamalarının ardından salon işletmecilerinin sorunlarını dinleyen Küçük, yaşadıkları sorunları valilik ve kaymakamlıklara bildirdikleri takdirde işletmecinin yanında olacaklarını söyledi.

 

İşini yapmayan yetkililer hakkında da işlem yapılacak

Kaçak internet salonu konusunda işletmecilerin taleplerini dinleyen Vali Küçük, kaçak işletmeleri kapattıklarını ve kapatmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, bu konuda işini yapmayan yetkililer hakkında da işlem yapacağını ifade etti.


İlginç bir diyalog

Küçük ve bir işletmeci arasında ilginç bir diyalog yaşandı.İnternet İşletmecisi halk arasında internet salonu denildiğinde sanki kötü işletilen bir yerin akla gelmesini eleştirmesi üzerine Vali Küçük, bu algının haklılıgına değinerek bunun  ortadan kalkması için herkese önemli görevler düştüğünü belirtti.

 

Toplantı daha sonra Valilik ve Kaymakamlık yetkililerinin yeni dönemde işleyişin nasıl olacağı şeklindeki bilgilendirici açıklamalarıyla devam etti. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir