• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Laparoskopik ameliyatla bir günde taburcu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus’ta laparoskopik yöntemle fıtık ameliyatı yapılan 78 yaşındaki vatandaş, bir gün sonra  taburcu edildi.

 

Tarsus’un Darıpınarı Köyünde yaşayan  Sadi Gök, kasık bölgesinde görülen şişlikle birlikte hemen Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi polikliniğine başvurdu.

 

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun’un muayene ettiği Sadi Gök’te iki taraflı kasık fıtığı görüldü. Sadi Gök’e, laparaskopik (kapalı) yöntemle kasık fıtığı ameliyatı yapıldı. Bir günde sağlığına kavuşup taburcu edilen  Gök, “Hayatımda ilk kez ameliyat masasına yattım. Şişlik görünce prostattan korktum. Şu anda çok iyiyim.’’ diye konuştu.

 

Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Sun, günümüzde hasta uygunluğuna göre laparoskopik ameliyatların daha çok tercih edildiğini belirterek, “Laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatlarda hasta konforu ön planda. Küçük kesilerle yapıldığından hastanın iyileşme süresi çok daha kısa olup, hastalarımızı ağrısız şekilde ameliyattan bir gün sonra sorunsuz olarak taburcu ediyoruz. Bu operasyonların en önemli avantajlarından biri de estetik amaçlı olması, herhangi bir iz kalmaması hastalar tarafından da tercih edilmesini sağlıyor’’ dedi.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir