• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Çermik Fatih Camisi kaba inşaatı bitme aşamasına geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yaklaşık bir yıl önce Diyarbakır Bayındırlık ve Deprem Araştırma Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucu yıkım kararı verilen ve ardından yıkılıp yapımına tekrar başlanan Fatih Camisi, şu an kaba inşaatı bitme aşamına vardı. 

Yapıyla ilgili açıklamada bulunan Cami Derneği Başkanı Mehmet Aslan, Çermik kaymakamı başta olmak üzere, hayırsever vatandaşların desteğiyle temeli atılan Fatih Camisinin kaba inşaatının bitme aşamasına gelindiğini, inşaatta gelinen noktanın çok sevindirici olduğunu söyledi. 

Dernek Başkanı Aslan daha sonra,’’Bu aşamada kaymakamlığın ve hayırsever vatandaşların daha çok yardım edeceklerini düşünüyorum. Bazı kapıların hayırsever vatandaşlar tarafından alındığını, birde inşaatın fayans ve granit secımleride yapıldı. Yine projesinin hayırsever vatandaşlarca çizilen Fatih camı;  şimdiden yapıldığı mahalleye ayrı bir çehre kazandırdı. Ramazan bayramına yetiştirilmesi planlanan camii ancak, kurban bayramında ibadete açılacak. Camii, Kuran kursu ve bayan mescidi olmak üzere Üç kattan oluşacak.   450 metre kareye sahip ve Yaklaşık 800 kişi ibadet edebilecek.’’ Dedi. 

Caminin ince inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacağını dile getiren Aslan, duyarlı vatandaşları bu konuda hayırlarını esirgemeyeceklerini ümit ettiğini dile getirdi.  (Şahin Tekdemir – İLKHA )         

          

Bu haberler de ilginizi çekebilir