• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Şiddetli yağmur sonrası bazı ev ve işyerini su bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI  - Ağrı’da dün 5 dakika yağan şiddetli yağmur sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken bazı işyeri ile evleri su bastı. Evlerine yağmur suyu dolan vatandaşlar, maddi zarara uğrayıp mağdur oldu. 

Abide Mahallesi Batıkent Sitesinde Didem Apartmanın zemin katında oturan Kaya ailesinin evini de su bastı. Yağmur sonrası tıkanan kanalizasyon suları, banyo ve tuvaletten eve dolarken su altında kalan ev eşyaları kullanılamayacak hale geldi. 

Komşularının ifadelerine göre; aniden yükselen sulardan dolayı ev sakinleri, çocuklarını boğulmaktan son anda kurtardı. Ayrıca bugün ameliyat olan aile reisi Emin Kaya’yı da komşular dışarı çıkardı. 

Su baskını sonrası belediyeyi aradıklarını ancak su tahliyesi için kimsenin gelmediğini söyleyen ev sakini Ayten Kaya, kendilerinin mağdur hallerine terk edilmek istediklerini ifade etti. Kaya, “itfaiyenin gelip suları takviye etmesini istedik, bizim telefonlarımıza olumsuz cevaplar verdiler. Sağ olsun komşular ile birlikte suyun çoğunu boşalttık. Komşular arayarak tepki göstermelerinin ardından baskının üzerinden 4 saat geçtikten sonra itfaiye ekipleri gelmek zorunda kaldılar.” dedi. 

Kaya ailesinin komşusu Murat Kalço da “Belediyeyi saatlerce aradık, itfaiyenin yarın sabah geleceğini ifade ettiler. Bütün yetkiler bizi kulak arkası yaptı. Çocuklar az kalsın boğuluyordu, zor dışarı çıkardık. Bugün ameliyat olan ev sahibini sırtımızda dışarı çıkardık. Hiçbir kurumda bize yardımcı olmadı.” şeklinde konuştu. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir