• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...

MARDİN - Mezopotamya'nın verimli topraklarının yer aldığı Mardin’in Kızıltepe ovasında ilk susuz buğday hasadına başlandı. Bu yıl bol yağışların ardından 2014 yılı mahsulü buğdayın yetiştiği Kızıltepe ovasında ilk susuz buğday, Derik bölgesine bağlı Bozok (Hanika) köyünden Zeki Güner adlı çiftçiye ait tarlada yapıldı. Yapılan hasadın ardından buğday, hububat pazarına getirilerek satıldı.

 

 

İlk buğday ürününü, Zahireciler Derneği üyelerinden İrfan Demir  tarafında kilogramı 0.86 kuruşa satın alındı. Buğdayı satın alan Demir, ilk mahsul için kurban keserek, ürünü Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan kendi imalatı olan Türkler Yem ve Tohumculuk tesisine gönderdi.

 

 

Hububat pazarına gelen yeni mahsul buğdayı inceleyen Kızıltepe Zahireciler Dernek Başkanı Mehmet Şerif Öter “Şu an piyasaya gelen ilk buğday, mahsulünün susuz olduğundan verim olarak beklentinin altında gerçekleşmesi normal sayılır. Tahminen 20 gün sonra sulu alanda ekilen dünyanın en kaliteli buğdayının hasadına Mezopotamya bölgesinde başlanacak.”şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)