• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
CHP`ye Oy Vermemiz İçin Kur`an`la Baskı Yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`den 14 bin 500 kilometre uzaklıkta Endonezya`daki Gülen Cemaatinin Endonezya devletiyle ortak açtığı 11 Mart Üniversitesi`nde öğrenim görmeye giden üç genç, ilk öğretim yıllarından itibaren Cemaatin evlerinde abiler tarafından eğitildiklerini söyledi.

Star gazetesine konuşan gençlerden Fuat Falaç, devlet okulundaki Gülen Cemaati`ne üye öğretmeninin kendisini cemaat ile tanıştırdığını belirterek, şöyle konuştu:

KUR`AN ÜZERİNE YEMİN ET

“17 Aralık süreci başladı. Abilerin tavrı değişti. Başbakan aleyhinde konuşmalar başladı. Biz de baskı başladı. Türkiye`ye dönmek istedim bana ‘CHP`ye oy vereceğine Kur`an üzerine yemin etmezsen seni Endonezya`da süründürürüm` dediler.”

SENİN İÇİN İYİ OLMAZ

Fuat Falaç, devlet okulundaki Gülen Cemaati`ne üye öğretmeninin kendisini cemaat ile tanıştırdığını belirterek, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımız beddualar ediyorlardı.

Türkiye`ye dönmek istedik zorluk çıkardılar. Cemaatin siyasete bulaşmasından rahatsızdım.

Neden böyle yapıyoruz dedim, ‘Belli noktaya gelinceye kadar böyle` dediler. Sonra Başbakan Erdoğan, bulunduğumuz yabancı ülkelerin temsilcilerini cemaati anlatmamızı söyledikten iki gün sonra okula cemaatin büyükleri geldi.

‘Aleyhimizde konuşmayın bu sizin için iyi olmaz dedi.` Cemaatin okullarında Türkçe öğrettiği yabancı öğrencilere Başbakan Erdoğan`ı kötülettiğini anlatan Mehmet Reşat Ülgeç ise, “Urfalıyım. Durumumuz kötü diye bu teklifi kabul ettim.

Kötü şartlarla karşılaştım. 17 Aralık olunca da işler zorlaştı. CHP`ye oy verin, ailenize söyleyin baskısı başladı. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildi. CHP ile Cemaat nasıl bir araya geliyor? Bu insanlar nasıl siyasete karışıyorlar anlamadık.

Bu durum bizi üzdü. Güç bela da olsak geri döndüm” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir