• DOLAR 32.384
  • EURO 34.65
  • ALTIN 2391.563
  • ...
PKK/BDP Medyasının Kutlu Doğum İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/BDP odaklı DTK’nın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) anmak, anlamak ve anlatmak adına gerçekleştirdiğini iddia ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin kamuoyuna açıkladığı yönde olmadığı, kendi siyasi düşüncelerine araç kılmak adına düzenlediği ortaya çıktı.

PKK’nin medya organlarından Dicle Haber Ajansı (DİHA) R. A.’nın ifadelerine dayandırdığı haberinde “Yıllarca Siyasi Partiler Kutlu Doğum Haftası üzerinden Din istismarı yaptılar şimdi de yeni kurulan Hür Dava Partisi bunu yapmak istiyor.” ifadelerini kullanıyor.

PKK cenahının Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini düzenlemeye başlamasının asıl nedenlerinden birisi ise DİHA’nın haberinde şu ifadelerle yer alıyor: “DTK ve BDP, Kutlu Doğum Haftası için etkinlik yapmasaydı eğer, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamalarını eleştireceklerdi. Bu nedenle biz BDP’nin bu etkinliği yapmakla doğru bir karar aldığına inanıyoruz.”

PKK’nın kendi yayın organlarında itiraf niteliğindeki bu açıklamalara yer vermesinin ardından aynı haberin içerisinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlememesine rağmen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri üzerinden Hür Dava Parti’sine ‘Din istismarı’ suçlamasında bulunması tamamen bir çarpıtma ve kara propagandanın sürdürülmeye çalışıldığını gözler önüne serdi.

BDP’nin, Öcalan’ın Doğum Günü kutlamalarına yönelen eleştirileri bertaraf etmek adına Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) mübarek veladetlerini kutluyormuş havası estirmesi, din istismarının en bariz örneklerinden biri olarak kabul gördü. (Hürseda Haber)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir