• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Rotterdam`da `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMSTERDAM – Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi tarafından 1 Mart`ta Avusturya`nın Zillertall kentinde startı verilmesinin ardından Avrupa`nın tüm ülkelerine dalga dalga yayılan ve 26 merkezde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliklerinden birisi de Hollanda`nın Rotterdam kentinde yapıldı. 

Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi ile Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-Ebrar ve Rehber Der’in Rotterdam Salon de Schalmei`de birlikte düzenledikleri etkinlik, Doktor Ahmet Mizar`ın Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı. 

Etkinlikte selamlama konuşmasını yapan Rehber Der Başkanı Nimetullah Ölmezoğlu; Müslümanların İslami bir hayat tarzı ile yaşaması gerektiğini çünkü Müslümanların tüm olumlu ve olumsuz davranışlarının İslam`a ve Hz Muhammed (sav)`a mal edildiği kaydetti. Konuşmasında Allah ve Peygamber sevgisinden bahseden Ölmezoğlu, her sevginin bir bedeli olduğunu, Allah`ı seven herkesin Hz Muhammed (sav)`e tabi olması gerektiğini söyledi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Bahçekapılı, Hz. Muhammed (sav)`ın örnek hayatından kesitler aktardı. Hz Peygamberin; merhameti, sabrı, tahammülü, tevazusu, cömertliği, azim ve kararlılığına da değinen Bahçekapılı,  bu özelliklerinden dolayı mazlumların, Allah Resulünün etrafında toplandığını ifade etti. 

Peygamberimizin merhametinin sadece insanlara karşı olmadığını anımsatan Bahçekapılı, O`nun merhametinin tüm canlılara karşı olduğunu örnekleriyle anlattı. Son dönemlerde Avrupa ülkelerinde yaygınlaşan korucu aile uygulamasının benzer bir uygulamanın Allah Resulü tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Bahçekapılı, Peygamber (as)`ın yetim kızı evlat edinmesini örnek gösterdi. 

Program akışında; Rasulullah (sav)`ın bisetinden önce kız çocuklarının diri diri gömülmesi olayının sergilendiği bir oyunun sahnelendi. 

“Bu nur kapı kapı kalplere nakşedilmeli”

Tiyatro sahnesinin arından söz alan Yahya Yılmaz Hoca, "Bu güzel toplantı ve dağıtılan güller, İslam`a yanlış ve şaşı bakan toplumların düşüncelerinin değişmesine vesile olacak. Bu nurun kapı kapı kalplere nakşedilmesi zamanı geldi.”dedi. 

"Sizin için değerli olan şeyi takdim etmedikçe hayra hasıl olmayı Allah ikram etmiyor" şeklinde konuşan Yahya Hoca, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen bir topluluğun İslam`ı kabul edip can ve mallarıyla Hz Muhammed (sav)`e tabi olmalarıyla Allahın ikramına nasıl nail olduklarını hatırlattı. 

İnsanların çok kurtarıcıların peşinden koştuğunu ama onların insanlara seraptan başka bir şey veremediğini belirten Yahya Hoca, hakikat ve kurtuluşun Hz. Muhammed (sav)`in nuruyla gerçekleştiğini belirtti.

Vuslat ilahi grubunun Türkçe, Kürtçe ve Zazaca seslendirdiği ilahilerle coşkulu anların yaşandığı program, Muhammed Fatih Demirtaş tarafından yapılan kapanış duası ile sona erdi. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir