• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
israil`in Yeni Büyükelçisi Mısır`a Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, görev süresi dolan Büyükelçi Yaakov Amitai, Koren`i havaalanında karşıladı. Koren, resmi olarak göreve başlamak için önümüzdeki birkaç gün içinde güven mektubunu geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur`a sunacak.

israil Dışişleri Bakanlığı`nın ortadoğu masasında stratejik planlama müdürlüğü görevini yürüten Koren, Afrika kıtasında israil`in ilişkilerini düzenleyen kişi olarak kabul ediliyor. Nepal, Chicago ve İskenderiye`de konsolosluk yapan Koren, son olarak Güney Sudan`ın başkenti Cuba`da israil Büyükelçiliği görevindeydi. Mısır`dan önce Türkmenistan`a büyükelçi olacağı açıklanan Koren, Türkmenistan tarafından kabul edilmemişti.

Mısır askerlerinin sınırda israil askerleri tarafından öldürülmesinin ardından Kahire`deki israil Büyükelçiliği, 2011 yılında Mısırlılar tarafından basılmış, olaydan sonra büyükelçilik binası kapatılmıştı. Can güvenliği tehlikede olduğu gerekçesiyle Büyükelçi Yaakov Amitai işlerini çoğunlukla Kahire`deki evinden yürütüyordu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir