• DOLAR 34.211
  • EURO 37.814
  • ALTIN 2916.905
  • ...
Diyarbakır KHB heyeti Kürdistan'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden bir heyet, Diyarbakır’ın sağlık turizmi alanında sahip olduğu imkânları değerlendirmek ve bu amaçla bazı temaslarda bulunmak üzere Irak Kürdistan'ına gitti.

 

Basına bilgi veren Genel Sekreter İbrahim Uygun, “Sadece çevre illere değil, çevre ülkelere de sağlık hizmeti sunmayı planladıklarını belirterek, Sağlık alanında Diyarbakır'ın sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek ve imkânları çevre ülkelere de hitap edecek şekilde geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

Uygun, "Erbil Konsolosluğumuz aracılığıyla Kuzey Irak Bölgesel Hükümeti Sağlık Bakanı’ndan randevu aldık. Ayrıca Sağlık Genel Müdürü; Duhok, Erbil ve Süleymaniye sağlık müdürleri ile bu illerde faaliyet gösteren özel hastane yöneticileriyle görüşmelerimiz olacak. Daha ileri seviyede veya özellikli sağlık birimleri alanında teşhis ve tedavi gerektiren hastaların ilimizde bulunan kamu hastanelerine yönlendirilmesini temin etmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Bölge hem kültürel hem de coğrafik olarak Diyarbakır'a yakın"
Kamu Hastanelerinin ulaştığı kaliteye ek olarak toplum yararına hizmet veren ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar olmasının büyük avantaj oluşturduğuna dikkat çeken Uygun, bölgenin hem kültürel hem de coğrafik olarak Diyarbakır'a olan yakınlığının mutlaka anlamda değerlendirilmesi gereken bir avantaj olduğunu söyledi.

 

Uygun, "O bölgeden kimi zaman kamu ve özel hastanelerimize hastalar geliyor ancak arzuladığımız düzeyde değil. Bunu arzuladığımız düzeye çıkarırsak ilimizin turizm potansiyeline de katkıda bulunmuş olacağız.” ifadelerini kullandı. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir