• DOLAR 34.253
  • EURO 37.826
  • ALTIN 2924.564
  • ...
Mescidi Aksa Vaizi İLKHA`ya Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Artuklu Üniversitesi’nin (MAÜ) ev sahipliğini yaptığı, Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği’nin (YECDER) organize ettiği ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu’na katılan Mescidi Aksa Vaizi Dr. Raid Fethi, yaptığı sunumun ardından İlke Haber Ajansı’na konuştu.

HAMAS ve Fetih’in birleşmesinin takdirle karşılandığını ifade eden Dr. Raid Fethi, dünya kamuoyu bu mutabakatı takdirle karşılarken ABD ve İsrail’in bu mutabakata tamamen karşı olduklarını söyledi.

“Birleşmek ayrılıktan daha üstündür”

Mescidi Aksa Vaizi Dr. Raid Fethi, sözlerine şöyle devam etti: “Filistin`de tarafların liderleri buna kesin bir kanaat getirdiler ki Filistin davası ve Kudüs davası için birleşmenin İslam ülkeleri arasında bu ayrılıklardan çık daha üstün olduğu kanaatindeyim. Şüphesiz olarak taraflar arasında sağlanmış olan mutabakatın Filistin davası ve Filistin özgürlüğüne olumlu bir yansıması olacaktır. Çoğu zaman işgalci kuvvetler tarafından ve bazı batı ülkeleri tarafından bu kafa karıştırma yönünde filiskinde iki başlı bir hükümetin olduğunu ve hangi hükümetle uzlaşabilecekleri ya da uzlaşamayacakları noktasında görüş belirtiyorlar. Her şeyden önemlisi şu anda dağınık bulunan Filistin`in enerjisi, gücü, kuvvetleri bu vesile ile toplanarak tek bir yönde ilerleyecek ve tek bir yönde ilerleyecek ve tek bir yönde hedefe doğru hareket edecektir.”

“Filistin şu anda kuşatma altındadır”

Filistin`in şu anda Siyonist İsrail’in kuşatması altında olduğunu belirten Fethi, Filistin`de yaşayan halka zulüm yapıldığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan özellikle Gazze, Kudüs ve Filistin`e bakış açısı Filistin halkını çok sevindirdiğini ifade eden Fethi, Kudüs sorunu da çözüme kavuşacağına inandıklarını kaydetti.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir