• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır`da sağanak rahmet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -  İlkbahar aylarında bölgede beklenen yağışın düşmemesiyle büyük bir sıkıntı yaşayan Diyarbakırlı çiftçiler, bu gün sabah saatleri itibariyle yağan sağanak yağmurun sevincini yaşıyorlar. Yağan yağmurlar uzun süredir yaşanan kuraklık tedirginliğini de bir nebze de olsun giderirken, ara sokaklarda ve caddeler üzerinde bulunan yol çöküntülerinde göletlerin oluşmasına neden oldu. 

Dün akşama doğru bulutlu ve serinleşen bu sabah itibariyle yerini yağışa bıraktı. Kurak geçen bu senede yağan yağmuru büyük bir rahmet olarak karşılayan Diyarbakırlılar, yağan yağmurdan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. 

"Her zaman aynı kaygıyı yaşamak istemiyoruz"

Yağışın olmamasından dolayı Diyarbakır’ın bazı ilçelerinde ve bu ilçelerin köylerinde ekinlerin kuruduğunu ve yandığını belirten çiftçi Zeki Ayık, bu tür durumlarda her zaman aynı kaygıyı yaşamak istemediklerini söyledi. 

 “Diyelim ki Allah-ü Teâlâ yağmur yağdırmadı. Ne olacak bu durumda halimiz?” diyen Ayık, “Hükümetin bunu düşünerek tarım politikasını geliştirmesi lazım. Hükümetin çiftçilere yönelik bir önlem alması gerekir. Hükümetten isteğimiz; GAP barajı denilen maceraya dönüşmüş projeyi bir an önce bitirmesi. Eğer GAP barajı biterse orada binlerce hektarlık alanları su ile buluşturacak bir imkan oluşacak. Bu gibi durumlarda gerek çiftçinin tedirginlik yaşamaması gerekse de devletin tarım politikasının sekteye uğramaması için barajların tamamlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, Diyarbakır`da bu gün yağışlı geçen havanın önümüzde ki Çarşamba gününe kadar az ve parçalı bulutlu olması bekleniyor. ( Fikret Özkan / Ali Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir