• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Patates üreticileri uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, patates üreticilerini yeni yürürlüğe giren ‘Bitki Pasaportu Yönetmeliği’ gereklerine göre davranmaları hususunda uyardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürürlüğe giren yönetmeliğe göre patates üreticilerinin il ve ilçe müdürlüğüne müracaatta bulunmadan patates ekmemeleri gerektiğini ifade eden Tarım İl Müdür Vekili Osman Akar Patates üreticilerini uyardı. 

Akar yaptığı açıklamada,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan ve yürürlüğe giren Bitki Pasaportu Yönetmeliği gereği patates üreticilerinin mağdur olmaması için uyması gereken kurallar ve yapması gereken bir takım işlemler bulunduğunu belirtti. 

Akar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yemeklik patates üretimini, ithalatını, depolanmasını ve ticaretini yapacak çiftçiler kayıt altına alınır ve kayıt numarası verilir. Yöremizde patates yetiştirmek isteyen üreticilerimizin mutlaka tarlaya patates ekimi yapmadan önce il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze gelerek, gerekli kayıt işlemlerini yaptırarak kayıt numaralarını almaları son derece önemlidir. Patates ekiminden sonra yapılacak başvurular geçersiz sayılarak kayıt işlemleri yapılamayacak ve üreticilerimizin yaptığı kayıtsız üretimin tespit edilmesi durumunda gerekli yasal işlemler uygulanacak.’’ dedi. 

Gerekli işlemlerin yapılamaması halinde yetiştiricinin  ürettiği ürüne pazar bulamaması gibi sorunlarla karşılaşma durumunun ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Akar, “Yöremizde patates yetiştirmek isteyen üreticilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için mutlaka tarlaya patates ekimi yapmadan önce gerekli başvuruları yapmaları gerekir. Patates üreticilerimizin en yakın zamanda il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne başvurularını bekliyoruz” diyerek, patates üreticilerinin gerekli işlemleri yapmaları konusun önemine dikkat çekti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir