• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Filistinli Bakan`dan Mescid-i Aksa çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Mahmud el-Hebbaş, Müslümanların Mescid-i Aksa`yı ziyaretlerini artırmasını istedi.

Hebbaş, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail`in Kudüs ve Aksa`da yapmaya çalıştığı "coğrafik ve demografik" değişikliklere karşı, Müslümanların harekete geçmesini talep ederek,"İslam ümmeti, Mescid-i Aksa`yla olan iletişim geleneğini tekrar canlandırarak orada ibadet etmeye teşvik etmelidir" dedi.

Filistinlilerin, Kudüs`te İsraillilerin "Yahudileştirme projeleri"ne karşı mücadele vermekten vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Hebbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"İsrail`in Kudüs ve Aksa`ya yönelik saldırılar karşısında, başkenti Kudüs olan Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Müslümanların dini özgürlüklerinin günlük ihlal edildiği Filistin`de, uluslararası kurumlar bu konudaki sorumluluklarının gereğini yapmalıdır. Kudüs`teki kutsal mekanların ciddi korunmaya ihtiyacı var. İsrailliler, Mescid-i Aksa, `Müslümanlar ile Yahudiler arasında paylaşılsın` veya `her iki dinin mensuplarının giriş günleri olsun` diyecek aşamaya kadar geldi."

İsrail güvenlik güçleri ve Yahudi yerleşimciler, sık sık Mescid-i Aksa`ya yönelik çeşitli ihlallerde bulunuyor, zaman zaman da Filistinlilerin Aksa`ya girişini engelliyor. Bugün de Müslümanların Mescid-i Aksa`ya girişini engelleyen İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışma çıkmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir