• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...

BURSA - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, (BEBKA) 162 farklı ülkeden 244 ulusal ve yerel yatırım-tanıtım ajansı üyesine sahip olan Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliğine (WAIPA) üye oldu. 

1995 yılından beri faaliyette olan WAIPA Dünyada Yatırım Tanıtım Ajansları için sunduğu işbirliği fırsatlarının yanı sıra, ajansların kapasite geliştirme ve yatırım tanıtımı alanında iyi örnekleri birbirlerine aktarabilecekleri bir platform görevi de görüyor. 

WAIPA’nın 5 önemli misyonu olarak; yatırım promosyon ajansları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirmek, etkin bilgi paylaşımı, uluslararası doğrudan yatırımlar konusunda tecrübe paylaşımı, yatırım promosyon ajanslarının bulundukları ülkelerde yatırım ortamının iyileştirilmesine sağladıkları katkının artırılması için destek ve son olarak teknik desteğe erişimin kolaylaştırılması ve ihtiyaç duyan ülkelerdeki ajanslara eğitim programları düzenlenmek şeklinde biliniyor. 

Yatırım Destek Ofisleri vasıtasıyla yerli ve yabancı yatırımcılara karşılaştıkları her türlü sorunla ilgili danışmanlık hizmeti sunan BEBKA; WAIPA üyeliği ile birlikte Bursa, Eskişehir ve Bilecik’e doğrudan yabancı yatırımcı çekmek ve bölgeyi yabancı yatırımcılara tanıtmak konusunda önemli bir işbirliği ağına katılım gerçekleştirdi. (Zeki Aras-İLKHA)