• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Elazığ Yeterli ve Dengeli Beslenme Kurulu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi, Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi tarafından oluşturulan “Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu” beşinci toplantısını Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Tesisi’nde geçen hafta saat 10.00`da Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş  başkanlığında gerçekleştirdi. 

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. İbrahim Makinist obezite ile mücadele kapsamında yapılan “Elazığ Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu” toplantısı hakkında bilgi verdi. 

Dr. Makinist yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Görülme sıklığı hızla artan ve toplumları etkileyen obezite, yaşam kalitesini düşüren kronik bir hastalıktır. Bu nedenle obezite ile mücadele konusunda tüm dünyada politikalar geliştirilmekte ve ulusal eylem planları hazırlanmaktadır. 

Obeziteye yol açan sebeplerin çokluğu, obezite ile mücadelenin multidisipliner yaklaşımla sürdürülmesi gereğini ortaya koymaktadır. Günümüzde bireysel mücadelenin yanı sıra obezite ile kurumsal mücadele de önem kazanmış ve kurumsal düzeyde birçok sektörü içine alan yaklaşımla gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale gelmiştir.
 

Bu doğrultuda Bakanlığımızca "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" hazırlanmıştır. Program gereği obezite ile ilgili, il düzeyinde mücadele etmek ve bu konuda kararlar almak amacıyla Elazığ Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu oluşturulmuştur.” 

Elazığ’daki kamu kurumlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda, il düzeyinde kurumlar arası işbirliği çerçevesinde, kurul üyelerimizin kurula önerilerini sunmalarının ardından obezite, fiziksel aktivite ve tuzun azaltılması ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında önemli kararlar alındı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir