• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...

ADANA - Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu Başkanlığındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon üyesi 15 Milletvekili, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) incelemede bulundu. 

Vali Hüseyin Avni Coş ve Adana Milletvekili Fatoş Gürkan’ın da aralarında bulunduğu TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon üyelerinden oluşan heyet, ilk olarak AOSB Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü tarafından heyete AOSB ile ilgili brifing verildi. Sütçü, burada yaptığı konuşmada bölgedeki tüm yerli ve yabancı yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak için gerekli her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.

Sanayiciler için vaktin çok kıymetli olduğunu, bu nedenle her hizmeti sanayicinin ayağına kadar getirmeye özen gösterdiklerini belirten Sütcü, "Bölgemizde noter faaliyete geçti. Gümrük Müdürlüğü ve SGK Şubesi de açılacak. Alışveriş merkezimizi kuruyoruz. Biz bunları yaparken sanayicimizin de zamanını ve enerjisini yatırıma, istihdama harcamasına olanak tanımaya çalışıyoruz." dedi. 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu ise, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Üretim ve ihracat yapan, istihdam sağlayan sanayicilerin ve üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Mazıcıoğlu, “Bakanlık yetkililerimiz ve ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ortak çalışarak, Türkiye`nin tamamında uygulanacak şekilde kanun çıkarmaya özen gösteriyoruz." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından heyet, AOSB’deki fabrikaları gezerek incelemede bulunup yetkililerden bilgi aldı. (Yunus Emre-İLKHA)