• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Kılıçdaroğlu`nun Avukatı Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Şeker Fabrikası`nda "haksız kazanç elde etmek, aşırı zenginleşmek ve genel kurulda aday olacakları sindirmek" suçlamalarıyla gözaltına alınan Kemal Kılıçdaroğlu`nun avukatı Mustafa Olcayto Özhan tutuklandı.

Mustafa Olcayto Özhan, geçtiğimiz seneye kadar Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi`nin hukuk müşavirliğini yürütüyordu.

Özhan ayrıca Diyarbakır`da görülen faili meçhuller davasında tutuklu yargılanan Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz`ün de avukatlığını yapıyordu.

Kayseri Şeker Yönetim Kurulu kararıyla, Özhan`a hukuk müşaviri olarak görev yaptığı birkaç yılda ödenen para milyonlarca lirayı buluyor.

Kayseri Şeker fabrikasındaki yolsuzluk, Ergenekon soruşturmaları sonrasında gündeme gelmiş ve ilk dalgada 10 kişi tutuklanmıştı. Kayseri`de Kasım ayında gözaltına alınıp Ankara`da özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanan Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık ve 10 kişiyle ilgili dava sürecinde Kayseri`de 30 kişi gözaltına alınmıştı.

İki gün önce yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişiden 7`si tutuklandı.

M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir