• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Kızıltepeli STK'lar 4 köyde fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin’in Kızıltepe ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek 4 köyde fidan ekti. Dikim çalışmalarına çocuklar da katıldı. Dikilen fidanlara su verildikten sonra fidanlar köylülere teslim edildi.

 

Kızıltepe Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (KASGİAD), Mezopotamya Köy ve Çevre Derneği (Mez-Köy-Der) organizasyonu ile Büyük Boğaziye, Gönlünce, Köprübaşı ve Körsu köylerinde fidanlar dikildi. Bahar aylarında fidanların ekildiğini hatırlatan muhtarlar yeşillendirme çalışması yaptıklarını söyledi.

 

Yaz aylarının kurak ve sıcak geçmesine rağmen yeterince ağaçlandırmanın yapılmadığına değinen Büyük Boğaziye köyü Muhtarı Seyfettin Çiftçi, Dikilen ağaçların büyümesi ile bunlardan istifade edileceğini söyledi. Çiftçi,  “Ağaca İhtiyacımız var. Bu faaliyet toplum için, köyler için güzel oluyor. Halkımız inşallah ağaç diker.” dedi.

 

Mez-Köy-Der Başkanı Halit Aydoğan, 4 köyde gerçekleştirdikleri fidan dikiminin teşvik amaçlı olduğunu söyledi.

 

KASGİAD Başkanı Seyithan Karaozan ise, geniş arazilere sahip ilçede yeşil alan eksiği bulunduğunu belirterek, ağaç dikilmesinin önemine değindi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir