• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
`Avrupa`daki İslami çalışmalar umutlarımı tazeledi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BASEL- Avrupa Peygamber Sevdalıları’nın Basel Said-i Nursi Vakfı ile birlikte ‘Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’ adıyla organize ettiği Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan Rehber TV Ana Haber moderatörü Yunus Emiroğlu, burada unutamayacağı bir gün yaşadığını belirtirken ciddi anlamda etkilendiği programlardan birisine şahit olduğunu söyledi.

Avrupa’da yaşayan kardeşleri vesilesiyle burayla ilgili durumla alakalı, daha öncesinde  az çok bilgi sahibini olduğunu ifade eden Emiroğlu, bu bilgilerin ilmel yakin düzeyinde olduğunu, fakat şu an burada kendisi bilfiil müşahade ederek bilgilerinin aynel yakine  dönüştüğünü söyledi.

Emiroğlu, Avrupa’ya ayak bastığı andan itibaren Müslüman kardeşlerinden yana çok sıcak bir atmosfer gördüğünü ve bunu da aralarındaki manevi rabıtanın yansıması olarak değerlendirdiğini, bunun Allah’ın bir lütfu ve rahmeti olduğunu ifade etti.

 ‘Avrupa’da Yaşayan Kardeşlerin Güzel İşler Yaptıklarına Şahit Oldum’

Basel’de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin güzel bir atmosferde gerçekleştiğini ve bundan çok etkilendiğini belirten Emiroğlu, “Buradaki atmosferden çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Türkiye’ye baktığımızda ya da diğer İslam coğrafyalarına baktığımızda, oraların zaten kendine has bir atmosferi var. Fakat burası netice itibariyle bir İslam beldesi değil. Buradaki kardeşlerimiz yıllar öncesinden, bir şekilde buraya gelenler, zorunlu veya keyfi bir şekilde buralara gelen kardeşlerimizin ne kadar güzel işler yaptıklarını görmüş olduk. Bu da doğrusu bizi çok etkiledi. Yani ben hem bu programı organize eden kardeşlerimizin, o azim ve çabasını takdir ediyorum. Hem de ortaya çıkan bu güzel tabloyu da çok güzel bulduğumu ifade edeyim. Program her yönüyle çok güzeldi. İyi kurgulanmış, iyi planlanmıştı. Bir disiplin içerisinde yürüyen bir akış söz konusuydu. Farklı dillerden Allah Resulü aleyhisselama duyulan muhabbeti ortaya koydular. İki kısa film izledik. Bunlar etkileyiciydi. Basel Said-İ Nursi Vakfının bünyesinde gerçekleşen bu organizasyonda çok ciddi bir emek var. Hakikaten etkilendiğimi de ifade edeyim. Daha güzelini de beklediğimizi de şahsen buradan ifade etmek istiyorum. Programı güzel buldum katılımın iyi olduğunu söyleyebilirim.” değerlendirmesinde bulundu.

“Burayı görünce ümitlerim tazelendi”

Farklı kültür, ırk ve etnik gruplara mensup insanların aynı çatı altında bir araya gelmelerinin örnekliğini gördüğünü belirten Emiroğlu, “Buradaki atmosfer, her şeyden daha kıymetli. Avrupa’nın farklı noktalarında, farklı etnik gruplara mensup farklı coğrafyaların insanları, bir tek çatı altında bir araya gelebiliyorsa, kendi memleketlerinden kilometrelerce uzak bir coğrafyada, ortak bir payda altında birleşebiliyorlarsa, bu iş tamam demektir. Bizi birleştiren, bütünleştiren, tek bir çatı altında bir araya getiren Rabbimize ve Peygamberimizi buna vesile kılan Allah’a hamd ediyoruz. Aslında Allah Resulünün ne kadar aramızda olduğunu, ne kadar içimizde olduğunu, hayatımıza ne kadar müdahil olduğunu, hayatımızda ne kadar yer aldığını, bu tür organizasyonlarla bir kez daha görmüş oluyoruz. Doğrusu insanımızın, Müslüman kardeşlerimizin O’na duyduğu muhabbetin, ona beslediği sevginin bir alametidir ki, bu sevgi bizi bir halka etrafında bütünleştiriyor. Hepimizi tek kimlik ve Müslüman üst kimliğiyle birleştirdi. Bu bizi sevindiriyor. Doğrusu ben görmeyene kadar bir şeyler eksikti benim içimde ama, yani gördükten sonra daha bir mutmain oldum, bana bir ümit geldi, tazelendi.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

“Unutamayacağım bir gün yaşadım”

Basel’de gördüğü ve şahitlik ettiği atmosferin kendisini çok etkilediğini söyleyen Emiroğlu, sürekli bahsedilecek bir ortamı gördüğünü belirterek,  “Bazı şeylerde çok sık kullanılan bir cümle var. ‘Yaşamak lazım görmek lazım.’ Bunu ancak yaşayanın ifade edebileceğini söyleyebilirim. Oradan bakınca da güzeldi. Fakat burada bu sıcaklığı daha yakından, o güzel atmosferi teneffüs etme fırsatı oluştuğu için daha bir etkili oldu. Daha güzel oldu. Yani ben hakikaten unutamayacağım bir gün yaşadım diyebilirim. Bundan sonraki hayatımızda da, bizim sürekli bahsedeceğimiz bir anıdır. Bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha iyi organizasyonlar ve daha iyi etkinliklerle, bundan sonraki süreçte iyi şeyler olacağını ümit ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 (Hamza Korkut – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir