• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Tarsus'ta Hıdırellez kutlamaları gerçekleştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Bu yıl 20.’si düzenlenecek olan Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Etkinlikleri 9 Mayıs 2014 Cuma günü başlayıp, 10 ve11 Mayıs tarihlerinde çeşitli programlarla kutlanacak.

 

9 Mayıs Cuma günü saat 16.30'da başlayacak olan etkinlik, 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 10.00'da Eshab-ı Kehf'te başlayacak olan ve Cumhuriyet Meydanında son bulacak bisiklet yarışıyla devam edecek.

 

Saat 11.00'da ise Hz. Daniyal Meydanı'ndan başlayacak Bursa mehteran takımı yürüyüşü ve Yarenlik alanında vereceği konserinin ardından aynı gün 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde saat 13.00'da Karakucak güreşleri yapılacak.

 

Şenliklerin son günü olan 11 Mayıs Pazar günü ise Eshab-ı Kehf'te gerçekleşecek. Mehteran takımının Eshab-ı Kehf'e girişinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Baklava, humus, cezerye, şalgam ve bisiklet yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

 

Daha sonra Türkiye'nin tanınmış mevlithanlarından Fazlı Çoban ve arkadaşları Mevlid-i Şerif okuyacak. Ardından Halil İbrahim Sofrası kurularak, şenliğe katılanlara yemek ikram edilecek.

 

Eshab-ı Kehf ile Tarsus'u tanıtmak için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3 gün sürecek olan etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu söyledi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir