• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
`Hasankeyf Türkiye`nin En Güzel İlçesi Olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bugün sabah saatlerinde Batman`a gelen ve daha sonra Hasankeyfi ve Ilısu Barajını gezen Çevre Ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu saat 15.00 sralarında Batman Valiliğini ziyaret eetti. Valilik ziyaretinde basının sorularını yanıtlayıp demeçler veren bakan Eroğlu, Batman`a defalarca geldiğini hatırlatarak Batman`a sadece bakanlıklarınca yaklaşık 3 trilyon yatırım yatıklarını söyledi. Geçmişte Bataman`a yatırım yapılmadığını son zamanlar ise ciddi yatırmlar yapıldığını söyleyen Eroğlu, yatırımlar konusunda destan yazdıklarını söyleyerek "Amacımız Batmana yatırımları hızlandırmak çünkü Batman en güzeline layık." Dedi.

Batman, En Çok Yardım Alan İl`dir

Ilısı Barajını da ziyaret etme imkanı bulduğunu söyleyen Eroğlu, Batman`da sahil sulama inşaatının hızlandığını ve şuanda yüzde 71 tamamlanmış durumda olup, önümüzdeki yıl bitirmeyi planladıklarını söyledi. Eroğlu, "Bu tamamlanırsa 25 bin kişiye iş imkanı sağlanacak ve vatandaşın cebine yılda tam 43 trilyon para girecek buda çok önemli bir imkandır... Toplam sekiz dere ıslahını yapıyoruz. Ağaçlandırmada çok önemli. 32 bin dekar ağaçlandırma yaptık. Batmana otomatik gözlem istasyonu kurduk ama burada iki tane daha kurma talimatı verdim." dedi.


Hasankeyf Türkiye`nin Muhteşem İlçesi Olacaktır

Basının hidroelektrik ve Ilısu Barajı ve Hasankeyf ile ilgili sorularını yanıtlayan bakan Eroğlu, "Hidro elektrik kaynakları dünyada en temiz, en yenilenilir kaynaklardır. Atattürk barajı omasaydı. O bölgede canlılık olur muydu? 14 misli gelir artmış, ordaki kardeşlerimizin cebine girmiş. Yabancı insanların propagandalarına kanmayın... Hasankeyfle ilgili tüm belge ve kanıtlarlar elimizde var. Hasankeyf Türkiye`nin muhteşem ilçesi olacaktır. Ben size bunu garantiliyorum." Şeklinde konuştu.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir