• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini görecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-Askeri Darbeyle yönetime el koyan ve Müslüman kardeşleri katleden Firavun Sisi yönetimini verdiği idam kararları tüm yurtta olduğu gibi Palu İlçesinde de kınandı. Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, Akşam namazından sonra Dernek binasında basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını Yeni İhya Der Palu Temsilcisi Kenan Ocak okudu. Ocak yaptığı açıklamada, Sisi’nin katliamlarına Müslümanların direnişine ve batının ikiyüzlülüğüne değindi.

 

Ocak 3 Temmuz askeri darbesinin Müslümanların üzerine firavunca zulümlerini devam ettirdiğine dikkat çekerek,  “Abdulfettah Sisi Mısır’da meydana gelen darbe sürecinde İhvan mensubu 4 bin kardeşimizi katletti. Buna rağmen ihvan mensubu binlerce kardeşimiz aylardır Mısır sokaklarını terk etmeden onurlu bir direniş örnekliği sergiliyor ve cunta yönetiminin meşru bir yönetim olmadığını haykırıyor.” Dedi.

 

Darbeci Sisi’nin geçtiğimiz günlerde 20 dakika gibi kısa bir sürede hukuku adaleti ayaklar altına aldığını hatırlatan Ocak, “Sisi dünyanın gözü önünde 529 kardeşimize idam kararı verdi ve 37 kişinin kararını onadı. Tüm bunlarla da kalmayıp ne kadar zalim ve hak hukuk gözetmeyen bir yönetim olduklarını ilan eder tarzda iki gün öce içlerinde Muhammed Bedii ve Müslüman Kardeşler Teşkilatının yöneticilerinin de bulunduğu tam 683 kardeşimiz hakkında da idam kararı aldı.” İfadelerine yer verdi.

 

Ocak ABD, Avrupa ve Birleşmiş Milletler’ede seslenerek, “Sizler ikiyüzlü aşağılık siyasetinizi sürdürmeye, açıktan veya el altından zalim Sisi’ye desteklerinizi vermeye devam edin. Müslümanlar yaptıklarınızı asla unutmayacaktır. Biz de iman edenlerin destekçisinin yalnızca Rabbimiz olduğunun farkında olarak diyoruz ki: Zalimler nasıl bir inkılâpla devrileceklerini çok iyi görecekler.” Şeklinde açıklamasına devam etti.

 

Mısır firavunlarını çok iyi tanıdığını ifade eden Ocak, “ Musa’ya karşı sergilenen zalimlikler, dün Abdunnasır’da, Enver Sedat’ta, Hüsnü Mübarek’te ve bugün de Abdulfettah Sisi’de zuhur etmektedir. Bu zalimlere karşı onurlu direnen bir mücadele örnekliği sergileyen Mısır’ın yiğit evlatlarına buradan selam olsun. İnşallah buradan yükselen sesler zalimlerin yüreklerine korku salmaya devam edecektir. Ve biz inanıyoruz ki geçici dünya hayatında izzetlice direnmek ve şahadete ulaşmak iman edenler için en büyük şereftir. Tabi ki kâfirler bunu anlamayacak kadar zavallı oldukları için geçici makamları ve dünyevi imkânları tercih etmişlerdir. Biz, Rabbimizin ‘’üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız üstün olan sizlersiniz’’buyruğuna teslim olarak onurlu bir yaşamın mücadelesini vermeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

Ocak son olarak, Palu Yeni İhya Der olarak bu zulüm ve idamları kınadığını söyledi. (Ebubekir Alkan İLKHA-)

Bu haberler de ilginizi çekebilir