• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kandıra Cezaevinde yangın: 2yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ- Kandıra T Tip Cezaevinde mahkûmların havalandırma boşluğunda tutuşturduğu eşyalar nedeniyle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol alınarak söndürüldü. Yangında iki mahkûm hafif şekilde yaralandı.

Cezaevine gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca gazetecilere yaptığı açıklamada yangının küçük çapta olduğunu belirterek kontrol altına alındığını ifade etti. 

Topaca, yangının T1 cezaevinde çıktığı bilgisini vererek, burada adi suçluların kaldığını söyledi.

Topaca daha sonra, "Tutuklu ve mahkumların cezaevi şartlarıyla ilgili bazı istekleri, talepleri, içerideki şartların iyileştirilmesiyle ilgili gündeme gelen hususlardan dolayı T1 koğuşunda 20 kişi kadar arkadaş, kendi koğuşlarından çıkarak, bir eylemle seslerini duyurmak istemişler. Başsavcımız, cezaevi savcımız ve jandarma komutanımızla birlikte geldik, arkadaşlarla görüşüldü. Herhangi bir müdahale ve tartışmaya yol açmayacak şekilde ikna edildiler.” Dedi. 

Vali Topaca T tipi cezaevinde toplam bin 100, yangın çıkan koğuşta ise 20 kişinin kaldığını belirterek,  Kandıra Cezaevinin,Türkiye`nin en modern cezaevlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Topaca son olarak cezaevinde, hastane ve kendi memleketlerine sevk gibi taleplerin olduğunu ifade ederek,  bu taleplerin değerlendirileceğini ve önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağını kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir