• DOLAR 32.37
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2414.488
  • ...
Mısır'daki idam kararları Kızıltepe'de kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe STK Platformu, Mısır’da aralarında birçok ihvan yöneticisinin de bulunduğu 683 kişiye verilen idam kararını düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

 

Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda toplanan grup adına basın açıklamasını Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter okudu.

 

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun Mısır’da önce 529, ardından da 683 kişi hakkında verilen idam kararını kınadığını ifade eden Öter, “Devrimci Müslüman Mısır halkının haklı direnişine destek vermek amacıyla bu gün Kızıltepe Qoser Özgürlük Meydanından çağdaş firavunlara, emperyalistlere karşı tepkimizi ortaya koyuyoruz. Buradan askeri darbeyi tanımadığımızı tüm dünyaya haykırıyoruz.”dedi.

 

 “Batı, Mısır’daki darbe ve hukuksuzluklara göz yummaya devam ediyor.”diyen Öter, “Sergilenen bu sahte hukuk şovuna sessiz kalan cılız ve göstermelik tepkiyle güya darbe karşıtı olan ancak akan kan Müslüman kanı olunca susan iki yüzlü batıyı ve onlara bel bağlayan şaşkın, çaresiz, sinmiş İslam liderlerini kınıyoruz.”ifadelerini kullandı.

 

Öter, açıklamanın devamında, “Makam, Çıkar uğruna Siyonist, emperyalistlere uşaklık eden sahte Müslümanlar unutmasınlar ki bundan önce nice diktatörler bu yoldan geçtiler. Bu yolu seçen satılmış işbirlikçilerin sonu alçaltıcı olmuştur.  Tarih boyunca zalimlerin sonu hep hüsranla sonuçlanmıştır. Dünya üzerinde zülüm gören tüm Müslümanların çektikleri acı ve eziyetlerin bitmesini, son bulmasını cenabı haktan diliyor, Mısır’daki idam kararlarından derhal vazgeçilmesini istiyoruz.”dedi.

 

Yapılan kitlesel basın açıklaması, Mehdi Ocak’ın tüm dünya Müslümanları için yaptığı duayla son buldu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir