• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Batman`da İdamları Lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Mısır’ın cunta mahkemelerinin darbe karşıtları hakkında verdiği idam kararlarını protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. 

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi üye ve gönüllüleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş yoğun bir katılım göstererek, Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi kadın, erkek binin üzerinde Müslüman hakkında verilen idam ve müebbet cezalarını protesto etti. 

Ayrıca basın açıklamasına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens ve Cemal Çoban ile HÜDA PAR Batman İl Başkanı M.Emin Doğru katıldı. 

Mısır’daki darbecileri lanetleyen Kürtçe ve Türkçe dövizleri ellerinde taşıyan kitle, sık sık tekbirler getirip ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi’, diyerek cunta güçlerini lanetledi. 

Veysi Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur’un Türkçe konuşmasıyla devam etti. 

“Müslüman halkın iradesini tanklarla, postallarla ezmeye çalıştılar”
Konuşmasında cunta yönetimini lanetleyen Teyfur, “Mısır kıyamını selamlamak zalimlere karşı olduğumuzu haykırmak ve mazlumların direnişiyle beraber olduğumuzu ilan etmek için toplandık. Son 100 yıldır emperyalist devletler biz Müslümanları bir kaç tane sloganla kandırmaya çalıştı. Biz Müslümanlar onlar gibi düşünmediğimiz vakit ve onları lehine kararlar vermediğmiz vakit hep tanklarla bizi ezdiler. İşte son örneği de Mısır’dır. Mısır’da meşru bir seçim yapıldı ve İhvan-i Müslümin seçimden zaferle çıktı ama emperyalistler ve onların işbirlikçileri bu seçimi tanımadılar. Müslüman halkın iradesini tanklarla, postallarla ezmeye çalıştılar. Emperyalistlere diyoruz ki, bu güne kadar insanları kandırdınız ama maskeleriniz düşmüştür. Geçmişte sizin selefleriniz biz müminleri teslim almak için, ateşten hendekler kazdılar da bizi teslim alamadılar. Biz size karşı diz çökmedik. Geçmişte topraklarımızı işgal ettiniz ama işgallerinize karşı direndik ve hepinizi bu topraklardan kovup attık. Onun için sizin içimizde yetiştirdiğiniz uşaklarınız da, Sisileriniz de kesinlikle bize karşı zafer elde edemeyecekler.” dedi. 

“Tefrika ve ihtilaf bir millet için, bir ümmet için en büyük zillettir”
Halkın Mısır’daki katliamlara ve idamlara sessiz kalmasına da tepki gösteren Teyfur, konuşmasının devamında Müslümanlara birleşme çağrısında bulundu. Teyfur, “Ey Müslümanlar sen parçalandıkça mahfolacaksın. Çünkü tefrika ve ihtilaf bir millet için, bir ümmet için en büyük zillettir. Allah Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: ‘kendilerine açık deliller geldikten sonra tefrika ve ihtilafa düşenler gibi olmayınız, parçalanmayınız. Onlara büyük bir azap vardır.’ Bakınız geçmişte çok az olduğumuz halde tek parça olduğumuz için nice imparatorlukları dize getirdik. Yeryüzünde medeniyeti ve adaleti hakim kıldık. Bizim dışımızda kalan mazlumlara dahi sahip çıktık. Ama bugün bir buçuk milyardan fazla olduğumuz halde tefrika ve ihtilaf içimizi kemirdiği için kahredici bu parçalanma bizi yeryüzünde perişan etti. Bütün coğrafyamız kan ağlıyor. Her yerde Müslümanlar katlediliyor. Onun için tek çare bütün meşrep ve mezhepleri bir kenara bırakıp Kur’an ve sünnetin gölgesinde birleşmek, kardeş olmak, omuz omuza verip zalimlere karşı haykırmaktır.” ifadelerini kullandı. 

"Kendi makam ve mevkilerini terk etmemek için katliamlar yapılıyor”
Daha sonra söz alan Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Mısır’daki idam ve katliamların nedenlerine değinerek, “Bu yüzden Mısır’da bu dönemin firavunu Sisi zulüm yapıyor. Kendi makamları, mevkilerini bırakmamak için bu dönemin firavunları 70 bin çocuk öldürdü. Çocuklar doğdukları zaman bir kadın bekçi bırakıyorlardı. Erkek olduğu zaman öldürüyorlardı. Zalim ve zülüm yapanlar, makamları için çocuk, ihtiyar milyonlarca insanı öldürüyorlar. Bu zaman ki Suriye firavunu binlerce insan öldürdü ki, makamından düşmemesi için. Zalimlerin davası 4 günlük dünya içindir. Ama mazlum, mümin ve Müslüman insanın davası ebedi olan cenneti ve Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Bugün Mısır’da Mursi insanların oylarıyla devlet başkanı seçildi ama Amerika, İngiltere ve İsrail’in hesabına gelmedi. Bizler bu idamları ve katliamları bir kez daha buradan lanetliyoruz.” diye konuştu.  

Basın açıklaması Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan’ın yaptığı dua ile son buldu. 

Kitle, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir