• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Engellilerimizin evlere hapsedildiği dönem bitti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesi’nin katkılarıyla Batman Üniversitesinde 2. Uluslararası Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor kongresi yapıldı. 

Saat 09.30’da Batman Üniversitesi Konferans salonunda yapılan Konreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Kongre Başkanı Yardımcı Doçent Doktor  H. Murat Şahin, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Doktor. Abdüsselam Uluçam, Batman Belediye başkanı Sabri Özdemir, Batman Engelliler Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gezici ve davetliler katıldı. 

Kongre Başkanı Yardımcı Doçent Doktor  H. Murat Şahin, Batman Engelliler Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gezici, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam birer konuşma gerçekleştirdi. 

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdürü Doktor Aylin Çiftçi bir konuşma yaptı. Çiftçi, “Okullara gittiğimizde engelliler beden eğitimi öğretmenleri bulunuyor. Genelde bu beden eğitimi öğretmenlerimiz engelli spor konusunda yeterli eğitim almıyorlardı. Ama yakın zamanda bu derslerin içine artık engellilik ile ilgili bölüm de eklendi. Şuanda bu bölümden mezun olan çok değerli hocalarımız, eğitmenlerimiz bu konuyu bilerek mezun oluyorlar.” şeklinde konuştu. 

Ardından Batman Valisi Yılmaz Arslan’da bir konuşma gerçekleştirdi. Arslan konuşmasında, Artık bizim bir zihniyet dönüşümünü hızlandırarak, mevcut sorunları biran önce gidermeye ihtiyacımız vardır. Biz artık engellilerimizin evlere haps edildiği ve evlerden çıkarılmaya utanıldığı dönemlerden bu güne geldik.” İfadelerini kullandı. 

Kongre engellilerin sergilediği Teakwondo gösterisi ve açılış kokteylin verilmesinden sonra sona erdi.

Kongrenin Cuma ve Cumartesi günlerinde yapılacak olan oturumlarla da devam edileceği öğrenildi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir