• DOLAR 34.281
  • EURO 37.727
  • ALTIN 2910.739
  • ...
Basel`de Regaib kandili ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BASEL  - Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının “üç aylar” diye adlandırıldığı mübarek dönem Çarşamba günü başladı. 

Mübarek Üç Aylar’ın ilk Cuma gecesinde idrak edilen Regaib Kandili münasebetiyle Basel Said-i Nursi Vakfında Kandil Özel programı düzenlendi. Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Lokman Genç’in okuduğu Cevşen-i Kebir ile devam eden programda Müjde çocuk ilahi grubu ilahiler seslendirirken Hasan Kuyuldar da Peygamber Efendimiz üzerine yazılan bir şiiri okudu. Gökhan Erçin’in sunumuyla gerçekleşen programda Yusuf Taşbunar Regaib Kandilinin anlam ve önemine dair anlatımlarda bulundu. 

Regaib Kandiliyle ilgili Üstad Bediüzzaman’ın Kastamonu Lahikası’nda geçen tebrik mesajını okuyan Taşbunar, “Aziz ve sıddık kardeşlerim ve fedakâr ve sadık arkadaşlarım! Evvelâ: Sizin, bu mübarek şuhur-u selâse ve içindeki kıymetdar leyali-i mübarekeleri tebrik ediyoruz. Cenab-ı Hak, herbir geceyi sizin hakkınızda birer Leyle-i Regaib ve Leyle-i Kadir kıymetinde size sevab versin.” dedi. Regaib Kandili’nde Rahmetin sağanak halinde indiğini belirten Taşbunar, bu kutlu gecelerde yapılan ibadetlerin, salih amel ve hasenatı bereketlendirdiğini ifade etti. 

Mü’minler İçin İkram ve İhsan Dönemi

Kandil Özel programının bir diğer konuşmacısı olan Alimler Birliği Üyesi Molla Yahya Yılmaz ise, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) üç ayların önemine işaret ettiğini ve bu zaman dilimlerinde çokça dua ettiğini belirterek Peygamber Efendimiz’in “Allah’ım Recep ve Şâban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” duasını bu aylarda okumayı tavsiye ettiğini söyledi. Recep ayının mukaddes olduğunu kaydeden Yılmaz, Allah’ın (cc) bu gecede müminlere ihsanlar ve ikramlarda bulunduğunu ve bu gecede yapılacak olan duaların kabul edildiğini söyledi. Regaib Kandili özel programı yapılan Dualar ve ikramlarla sona erdi. (Hamza Korkut – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir