• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Mardin`den Mısıra Binlerce Selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mısır cunta mahkemesi tarafından verilen idam kararlarına toplumun her kesiminden ve değişik platformlardan tepkiler gelmeye devam ediyor. İdam kararlarını değerlendiren Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve vatandaşlardan Mahmut Yavuz ile Saliha Parlak, er yâda geç Allah’ın nurunu tamamlayacağını ve zulmün sona ereceğini söylediler. 

“Mısır halkı zulmü kabul etmiyor”

Mısır’da, Muhammed Musrsi’nin seçimlerle cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından bir darbe ile gözaltına alındığını hatırlatan Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, bunun kabul etmeyen halkın sokağa döküldüğünü ve zulmü kabul etmediklerini söyledi. Rabia ve Nahda meydanların binlerce kişinin şehit edildiğini hatırlatan Akdağ, Muhammed Mursi başta olmak üzere binlerce kişinin, suçsuz yere zindanlara atıldığını söyledi. 

“Tarihin çöplüğüne gidecekler”

Akdağ, “Bunların tek bir sucu var, o da özgürlüktür. Ama her zaman Firavunlar da kan istiyor, şimdi yine istiyorlar. Önce 529 kişiye şimdi de 683 kişiye idam kararı verdiler. Bugün vicdan sahibi her kes bu tiyatro oyununa karşı itirazlarını dile getiriyorlar. Fakat bugün Amerika’dan, Avrupa’dan ses çıkmıyor. Peki, neden çıkmıyor, çünkü yeraltı ve yerüstü zenginliğimizi çalmak için İslam âleminin esaret altında kalmasını istiyorlar. Elhamdülillah bugün şehitlerin bereketiyle, âlimlerin rehberliğiyle ve Allah’ta korkan, vicdan sahibi siyasilerin yardımıyla Müslümanlar uyanmıştır ve zulmü kabul etmiyor. İnanıyorum ki yakın bir zamanda Sisi ve arkadaşları da tarihin çöplüğüne gidecekler.” dedi. 

“Mazlum kardeşlerimizin yanındayız”

Zalimleri karakterleri tüm dünyada aynı olduğunu dile getiren Mahmut Yavuz, “Halkını ikna edemeyenler işlerini zulümle yürütüyorlar. Bizlerde bu mübarek günlerde mazlum ve mağdur olan kardeşlerimiz için meydanlarda toplanıp onlara selam gönderiyoruz ve yanlarında olduğumuzu haykırıyoruz. İnşallah bu alametler hayrın müjdesidir. Bu meselenin çözüleceğine umudumuz vardır. İnşallah Mısır, Suriye ve Türkiye el ele verip ümmete öncülük edecektir.” diye konuştu.   

“Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır”

Bugün dünyanın dört bir tarafında Müslümanların zulüm altında olduğunu hatırlatan Saliha Parlak, Allah’ın yardımının yakın olduğunu söyledi. Parlak, “Allah-u Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerim’de, ‘Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.’ diyor. İnşallah bizler de bu nuru bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir