• DOLAR 34.293
  • EURO 37.515
  • ALTIN 2915.669
  • ...
Cunta da kararları da gayrimeşrudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü, Zeytinburnu Adliye Meydanında yaptığı “Mısırlı Kardeşlerimiz için Duaya Çağrı” adı altında yapılan basın açıklamasına Platform üyesi Zeytinburnu-Der’in yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Ümmet perişan haldedir

Açılış konuşmasını yapan Menaf Bilgiç, Ümmetin içine düştüğü halin içler acısı olduğunu vurgulayarak, “Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v), müminlerden söz ederken onları bir vücuda benzetiyor. Vücudun azalarından biri zarar görürse onun acısından diğer organlarda rahatsız olur. Eğer bugün bu kardeşlerimize verilen idamlara rağmen, sanki hiçbir şey yokmuş gibi gidip evimizde yatıyorsak bu işte bir zıtlık vardır. İdam edilen kardeşlerimiz bu davayı sırtlanmak için canlarını ve mallarını bu yolda feda eden azizlerimizdir. Onlar evlatlarını bu ümmetin bekası için feda ediyorlar. Onlara sahip çıkmak İslami ve insani bir sorumluluğumuzdur. Şer güçlerin desteklediği cunta yönetimi idam ettiği 529 kişiden sonra bir de 683 kişiye daha idam kararı verdi. Bu kararı tanımıyor ve onları lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

Zalimler için yaşasın cehennem

Bilgiç`ten sonra basın açıklamasını okuyan Yılmaz Akkılıç, özetle şunları söyledi; “Dokuz dakika içinde verilen idam kararını şiddetle hiçbir şekilde tanımıyoruz. Cunta kendisi meşru olmadığı için aldığı karalar da gayri meşrudur. Üstadın dediği gibi ‘Zalimler için yaşasın Cehennem’ diyoruz. Batı ikiyüzlü olan ruh halini bir kez daha yansıtmıştır. Her zaman olduğu gibi Müslüman söz konusu olunca adalet ve özgürlük ayaklar altına alınmıştır.” 

Allah’ım, Cunta rejimi ve destekçilerini perişan et!

Kapanışta duayı yapan Zeytinburnu Der Genel Sekreteri Abdurrahman Yıldız Hoca ise, “Allah’ım, firavun ve Haman’ı helak ettiğin gibi Sisi ve onun yardakçılarını da helak et… Onlara zillet elbisesini giydir…  Kardeşlerimizin üzerine sebat indir... Cunta rejimi ve destekçilerini perişan et, kuradurdukları planları başlarına geçir… Ümmetin düştüğü bu halden kurtar onları ve tek çatı altında birleşmelerini nasip et… Kardeşlerimizi seviyor onların durumunu yüreklerimizin derinliklerinde hissediyoruz… Allah’ım bizi onların acısıyla her zaman dertlenenlerden eyle…” diyerek yaptığı duaya amin denildi. (Cuma Karakoç- Erkan Yavuz/ İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir