• DOLAR 34.208
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2881.378
  • ...
Dicle Üniversitesinden `Risale-i Nur` sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ve HASEV Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan “Risale-i Nur Perspektifinden Dünya Ahiret Dengesi” konulu sempozyum bu gün başlıyor.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde 2-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda; Risale-i Nur Külliyatı, dünyevileşme süreci açısından incelenecek. Özelde İslâm toplumunun, genelde ise bütün insanlığın dünyevî ve uhrevî saadetine hangi ölçüde katkı sağladığı, katılan ilim adamları tarafından tartışılacak.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 26 akademisyenin sunum yapacağı sempozyumun açılışı bu gün saat 14.30-17.00 saatleri arasında yapılacak. İlmi oturumlar ise 3 Mayıs Cumartesi günü 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde toplam 6 oturum şeklinde olacak. 

Programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İpek Üniversitesinden Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, HASEV Vakfı Başkanı Adnan Budak, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan ve Uşak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Dalkıran da katılacak. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir