• DOLAR 34.255
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2868.5
  • ...
Batman'ın trafik sorunu ve Cumhurbaşbanlığı seçimi tartışılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Temelde amacı, sivil toplum kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Batman küçük Millet Meclisi, “Mayıs ayı Ön Yargılar Giremez” toplantısını 4 Mayıs Pazar günü Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 13.30–16.30 saatleri arasında gerçekleştirecek.

 

Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü yaptığı açıklamada, bu ayki toplantıda yerelde kentte yaşanan trafik ve ulaşım sorununu ele alacaklarını belirterek, “Bu sorunun sebeplerini, çözümlerini ele almaya çalışacağız. Genel konuda da yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimini, cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarını ele alarak seçim sürecinde yaşanabilecekler, nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı? Hangi yetkilere sahip olmalı? Gibi konular irdelenmeye çalışılacak.” dedi.

 

Batman kMM’nin Batman’daki tüm sivil toplum kuruluşları ile seçilmişleri düzenli olarak bir araya getirmeye çalışan katılımcılığı esas alan bir oluşum olduğunu ifade eden Gülcü, “Bu yönüyle bir kez daha şunu belirtmekte yarar var. Toplantılarımız herkese açıktır ve kimse kimsenin yerini dolduramaz. Gelmeyen kim olursa olsun onun yeri boş kalacak ve biz bir eksik olacağız. Kimsenin eksikliğini hissetmek istemiyoruz. Toplantılarımızda her görüş değerlidir. Her görüş dinlenmeye değerdir. Farklılıklarımızla bir arada olmanın ve birbirimizi dinlemenin mümkün olduğunu düşünerek, “Önyargılar Giremez” ana başlığı ile düzenlenen toplantılarımızın sivil toplum ile karar vericiler arasında sağlıklı diyalogların gelişmesi açısından önem arz ettiğini düşünüyor ve önemsiyoruz.” diye konuştu.(M.FatihAkgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir