• DOLAR 34.254
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2889.929
  • ...
`Hüsnü Mübarek`i yıkan Sisi`yi de yıkmaya kadirdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mısır cunta mahkemesi tarafından verilen idam kararlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü, Sultanbeyli Meydanında Merkez Cami önünde yatsı namazı çıkışı `Dua`ya Çağrı` başlığı adı altında Mısır halkını destekleyen, Sisi ve yandaşlarını lanetleyen bir program düzenledi. 

Sağanak yağmurun altında gerçekleşen programın sunuculuğunu Erhan Dayı yaptı. Günay İşeri Hoca`nın Kur`an tilavetiyle başlayan program Mısır İslami Cemaat sözcülerinden İslam El Ğamiri`nin konuşmasıyla devam etti. 

Hüsnü Mübarek`i yıkan Sisi`yi de yıkmaya kadirdir
Ğamiri konuşmasına Türkiye Müslümanlarını selamlayarak başladı. Türkiye halkının desteğini yakinen gördüğünü dile getiren Ğamiri, "Mısır halkı sizi kardeş olarak görüyor. Zalimlere karşı tek vücut olmamız müminin kardeşliğinden gelmektedir." diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Mısır halkı zalimlere binlerce şehit verdi. Şehit vermekten asla korkmadı. Davamızdan asla geri durmadık ve durmayacağız da, Zalimler şunu da bilmelidir ki, Halid İslamboliler yeniden çıkacaktır. Hüsnü Mübarek`i yıkan Sisi`yi de yıkmaya kadirdir." 

İslam El Ğamiri`nin konuşmasından sonra Basın Açıklamasını Cafer Ökmen okudu.

"Darbe yönetimini her gün zulümlerine bir yenisini ekliyor"
“Zalimler nasıl bir inkılapla devrileceklerini yakında öğrenecekler” Şuara: 227 ayetiyle açıklamaya başlayan Ökmen, darbe yönetiminin her gün zulümlerine bir yenisini eklediğini belirterek, "Binlerce şehidin kanı kurumadan, kısa bir süre önce bir oldubittiyle 529 mazlum Müslüman`a verilen idam kararının ardından Minya Mahkemesi yalnızca dokuz dakikada 683 idam kararına imza attı. Bu idam kararları ne insanı ne vicdani ne de hukukidir. Askeri cuntanın emirleri doğrultusunda İhvan ve darbe karşıtı Müslüman halkı sindirmeye ve yok etmeye yönelik verilmiş siyasi kararlardır." 

"Bu kararları tanımıyoruz"
Bu kararların Mısır’ın nasıl bir diktatörlük tarafından yönetildiğini anlatmaya yettiğini ifade eden Ökten, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakkında idam kararı verilenlerden birisi üç yıl önce vefat etmiş. Kimisi kadın ve hamile… Bu nasıl bir mahkeme, nasıl bir yargılama ve nasıl bir adalettir? Bu kararı da askeri cuntanın diğer kararları gibi tanımıyor, kabul etmiyor ve lanetliyoruz. 

"Zalimler için yaşasın cehennem"
Bu kararlar karşısında ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ demekten başka bir söze yer bırakmamaktadır. Bir kez daha haykırıyoruz: Zalimler için yaşasın cehennem…"

Bu idamlar karşısında susan, Batı`ya da seslenen Ökten, "Nerede sizin demokrasiniz, nerede sizin insan haklarınız, nerede sizin adalet anlayışınız?" diye sordu. Ökten, "Emin olun ki, mazlum halklar sizin çirkin yüzünüzü ifşa etmiş,  tüm söylemlerinizi boşa çıkarmıştır. 

Bu zulmü görmeyerek Firavun Sisi’ye destek vermeniz İslam’a ve Müslümanlara yapılmış yeni bir savaş ilanıdır. Bunu böyle görüyor ve böyle anlıyoruz. Şehitlerin kanı, mazlumların feryadı ve bedduası sizi de uşağınız Sisi’yi de tarihin çöplüğüne atacaktır. Dökülen her şehidin kanı, yapılan her zülüm, sonunuzu yakınlaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır." dedi. 

Peygamber Sevdalıları olarak, bu zilleti, bu zulmü kabul etmeyeceğimizi belirten Ökten, açıklamasını şöyle tamamladı: "Makam, mevki ve statüsü ne olursa olsun tüm Müslümanlardan bu zulme karşı ellerinden geleni yapmaya, 

İslami kurum ve kuruluşların bir araya gelerek güçlü bir tepki vermeye ve tek ses olmaya,

Hükümet ve Başbakandan bu idamları durdurmak için bütün imkânlarını seferber etmeye çağırıyoruz."

Basın açıklamasının ardından Günay İşeri Hoca`nın yaptığı dua ile program sona erdi.  (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir