• DOLAR 34.256
  • EURO 37.658
  • ALTIN 2887.623
  • ...
Belden Aşağı Felç Olan Gencin Tek İsteği Camide Namaz Kılabilmek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’de geçirdiği trafik kazası sonucu belinden aşağı felç olan ve 5 senedir tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Serdar Yıldırım ameliyat olması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kızıltepe’nin  Berçem mahallesi 691 sokak no 6’da ikamet eden 22 yaşındaki Serdar Yıldırım, 2009 yılının Nisan ayında Mardin’de çalıştığı inşaattan eve döndüğü esnada, Mardin cezaevi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonrası belden aşağısı felç oldu.

İlk önce Şanlıurfa Harran Üniversitesinde bir ameliyat geçiren Yıldırım daha sonra Ankara İbni Sina Tıp Fakültesinde bir ameliyat daha geçirdi. Sırtının birçok yerine platin takılan Yıldırım, 5 senedir annesinin ve yengesinin yardımıyla hayata tutunuyor. Yürüyebilmesi için yetkililerden yardım isteyen Yıldırım, tek hayalinin bir an önce ayağa kalkıp yürüyebilmek ve camiye gidip başını secdeye koyup namaz kılmak olduğunu  belirtti.

İş dönüşü Mardin’den Kızıltepe gelirken Mardin cezaevinin arkasında trafik kazası geçirmesi sonucu belden aşağı felç olduğunu söyleyen Serdar Yıldırım, “2009 yılının 4.cü ayında Mardin’de çalıştığım inşaattan eve döndüğüm esnada Mardin cezaevi yakınlarında trafik kazası geçirdim. Kazadan sonra beni Mardin Devlet hastanesine ardından Şanlıurfa Harran Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldım. Şanlıurfa’da ameliyat oldum. Belime platin taktılar. Kazadan sonra belimden aşağı felç oldu. Takılan platinler 2 ayda bir sinir damarlarına baskı oluşturuyor. Öyle bir acı oluyor ki dayanacak gücüm kalmıyor. Her defasında acımı dindirmesi için beni ambulansla hastaneye kaldırıyorlar. Ondan sonra Ankara’ya gittim. Ankara İbn-i Sina Hastanesi Tıp Fakültesinde tekrar ameliyat oldum. Ameliyattan sonra Doktor sırtıma takılan platinlerin çıkarılması gerektiğini ve yürümem için başka bir ameliyata ihtiyaç olduğunu söyledi.

Doktor ayrıca, Yapılacak ameliyatın riskli olduğunu ve ameliyat için özel bir ekip oluşturması gerektiğini, onun da maliyeti 70- 80 bin TL civarında masrafı olduğunu söyledi. Maddi imkânım olmadığından dolayı ameliyat olmadım. Cumhurbaşkanından, Başbakandan, Sağlık Bakanından ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bir an önce eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra ilk yapmak istediğim, camiye gidip namaz kılmak ve başımı secdeye koyup o duyguyu tatmak istiyorum. Hem kendi ihtiyaçlarımı karşılamak hem de çalışıp aileme katkıda bulunmak istiyorum.” dedi.

Serdar yıldırımın annesi Fatma Yıldırım ise, 5 senedir oğlunun ihtiyaçlarını karşıladığını ve bir an önce iyileşmesi için yetkililerden yardım beklediğini belirterek, “ Oğlum 5 sene önce kaza geçirdikten sonra tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, Günde beş vakit abdestini aldırıyorum. Ankara’ya Doktor’a ben götürüyorum. Oğlumun sancısı başladığı zaman bir anne olarak yüreğim dayanmıyor. Onun yanında da ağlayamıyorum acımı içime gömüyorum. Tek başıma kaldığım zaman sürekli ağlıyorum. Evlenen çiftleri gördüğümde oğlumun düğünü aklıma geliyor. Gözlerim doluyor acımı içime gömüyorum. Onun  da arkadaşları gibi yürümesini kendisi abdestini almasını camiye gidip namaz kılmasını istiyorum. Oğlum gencecik bir fidandı, fidanım kırıldı. Tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Bu acıya yüreğim artık dayanmıyor.

Ben hem tansiyon hem de boyun fıtığı hastasıyım  artık bu yükü kaldıracak takatim kalmadı. Yetkililerden ve Başbakandan rica ediyorum. Oğlumun sağlığına kavuşması için kendilerinden yardım bekliyorum. “ şeklinde konuştu.

Baba Abdullah Yıldırım’ın ise, bir inşaatta bekçi olarak çalıştığı, ailesini aldığı maaşla geçindirmeye çalıştığı öğrenildi.   (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir