• DOLAR 34.265
  • EURO 37.686
  • ALTIN 2911.814
  • ...
Onlar 1 Mayıs`ta da çalışmak zorunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü  çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Tarsus’ta da yürüyüşü yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlenirken aynı alanda da bazıları ekmek parası için çalışmak zorunda kaldı. 

Tarsus’ta çeşitli sendika, dernek ve siyasi partiler tarafından organize edilen İşçi Bayramı kutlamaları Kleopatra kapısından başlayan yürüyüşle başlarken, kutlama etkinliğin yapılacağı Cumhuriyet Meydanında devam etti. 

Burada yapılan konuşmalarla devam eden etkinlikte, ülkenin birçok yerinde olduğu gibi, Tarsus’taki etkinlikte su ve simit satan işçiler ise, bayramı ekmek parası için emek harcayarak geçirdi. 

Tarsus’ta  seyyar olarak simit ve su satarak geçimini sağlayan İsmet A. , “1 Mayıs işçi bayramı ama biz çalışmak zorundayız, çalışmazsak o gün aç kalırız ve bu yüzden bu bayram aslında bizim çalışma günümüz.” diyerek  1 Mayıs  İşçi Bayramında çalışma zorunda olduğunu ifade etti. 

Yine aynı alanda simit satarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Murat Durmuş, ise “Bizim için 1 Mayıs aslında çalışma günüdür. Çünkü normalde günlük simit satışımızda, bize 25 TL falan kalıyor. Ama biz de bu gün de çalışmazsak, bunu da kazanamayız . Üstelik bu kalabalıkta işimiz daha iyi oluyor ve bu yüzden bunu değerlendirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.   (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir