• DOLAR 34.26
  • EURO 37.659
  • ALTIN 2912.629
  • ...
Ölümlü kazada  ambulans ve  ihmal  tartışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-  Şırnak’ın Uludere ilçesinden  İdil’e  gitmekte olan 6 araçlık düğün konvoyunda  bulunan N.D.yönetimindeki aracın,  dün saat 09:00 sıralarında keskin virajı alamayarak  şarampole yuvarlanması sonucu, aynı aileden 1 kişi  öldü, 1’i ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Hastane yetkililerinden edinilen bilgiye göre,  yaralılardan durumu ağır olan M.A.D., Elazığ’a sevk edildi.Yolda 2 kez kalbi duran hasta tekrar kalbi ambulans doktoru tarafından çalıştırıldığı öğrenildi. R.D. adlı yaralının ise, ameliyat edilerek yoğun bakımda  tedavisinin devam ettiği, diğer yaralılar  N.D., E.D., B.D.’nın  ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İLKHA’ya   konuşan  kazada  hayatını kaybeden Ş.D’nin dedesi Ahmet Cihan ambulansın geciktiğini ciddi bir ihmalkarlıklara marzuz kaldıklarını belirterek, “Bu sabah saat 08:30 sıralarında damadım, kızım ve torunlarımla beraber 6 araçla  İdil’e düğün için yola çıktık. Araç baraj yolunda virajı  alamayarak  09.00 sıralarında şarampole yuvarlandı. Olay yerine intikal ettik.13 yasındaki torunum Ş.D. yaşıyordu. Defalarca hem Uludere 112 Acili, hem Beytüşşebap ve Şırnak’taki Aciller arandı.  20 dakikalık  mesefeye  1 saatten fazla ambulans gelmedi.Binlerce insan toplandı. Eğer erken gelseydi belki kurtarılabilirdi. Burdaa ciddi ihmalkarlık söz konusu. Devlet ufak bir 10 karton sigara için skorksy helikopter kaldırıyor, ama söz konusu can olunca kimse kılını kıpırdatmıyor. Bizim yolumuz çok dar, bu yollarda her yıl onlarca kaza meydana gelmektedir. Biz devletten yol  istiyoruz. İmdat çığlığımız olduğunda hemen imdadımıza yetişsin istiyoruz. Yoksa daha bu yollar çok can alır.” şeklinde konuştu.

Komşu köyden hastaneye hasta ziyareti için gelen Kamil Encü ise, kaza yakınındaki baraja  dikkat çekerek , “Ortaköy’de bildiğiniz üzere baraj yapılıyor. Bu barajın kamyonları hep tonajlı araçlar. Bu  araçlar yolu bozuyor. Yolda kasis meydana geliyor, bu da kazaya davetiye çıkarıyor. Ben burada karayolunu suçluyorum. Göz göre göre insanlar ölüme gidiyor.Yetkililerin bir an önce buna bir çare bulmasını istiyorum. ” diye konuştu.

Hasta yakını Salih Tosun da,  ‘”Bu baraj burada yapıldığından beri yollarımız daha çok bozuldu. Zaten yollar  dar  ve  virajlı. Bir de bu barajın araçları yolları bozunca kazalar  da kaçınmaz oluyor.” dedi.

İddialarla ilgili görüşlerine  başvurduğumuz 112 Acil Baştabibi Zeki Esen yaptığı açıklamada, “Kırsal alanda olan bir kazanın kriterleri yarım saat ile 45 dakika  arasındadır. Biz de 35 kilometrelik bir yolda, yolun virajlı ve bozuk olması da göz önünde bulundurarak, 40 dakikada ulaşmışız. Kazazedeler, duygusal düşüncelerini ifade ediyorlar. Normal şartlarda ambulansımız zamanında ulaştı, yaralıları  da hastaneye zamanında ulaştırdı. Herhangi bir  gecikme söz konusu değildir.”ifadelerine yer verdi.

 (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir