• DOLAR 34.257
  • EURO 37.62
  • ALTIN 2926.962
  • ...
Bursa`da 1 Mayıs gergin geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu tarafından miting düzenlendi. Aralarında HDP, CHP, KESK ve DİSK’in de bulunduğu çok sayıda kişi bugün sabah saatleri itibariyle Atatürk stadı önünde toplandı. Darmstad Caddesi boyunca slogan atıp, yürüyüş düzenleyen grup, kent meydanına doğru yürüdü.  

Kent meydanında düzenlenen mitinge katılmak üzere bir araya gelen grubun alana girişi sırasında polis ekiplerince üst araması yapıldı. Bazı polislerin de gelenlere karanfil dağıttığı görüldü. Kalabalık grubun arama noktalarından geçişi sırasında kendilerini ‘Halk evleri’ üyesi olarak tanıtan bir grup ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.  Grubun polis ekiplerinin üst araması yapmasını engellemeye çalıştığı öne sürülüyor. 

Mitingde tertip komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Güney Özkılınç, barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi için toplandıklarını söyledi. 

İstanbul taksim meydanında toplanan gruba da selam gönderen Özkılınç, konuşmasında sürekli hükümete yüklendi. Hükümetin dış politikasını da samimi görmediklerini belirten Özkılınç, “Onlar, Mısır’daki darbenin ABD’nin güdümünde yapıldığını bilmelerine rağmen aynı ABD’yi Suriye’de müdahaleye davet etmektedir” diye konuştu. 

“BDP mitingi provoke etmeye çalıştı”

Daha sonra müzik ve halaylarla devam eden programda, BDP’li oldukları öğrenilen bir grup genç mitingi yapıldığı alana barikatlardan atlayarak giriş yaptı. Hızlıca alana giren BDP’li gençler, orada bulunan bazı sendika üyelerine saldırdı. Ellerinde bulunan bez afişlerin sopalarıyla birbirlerini vuran iki grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sivil polis ekiplerinin olaya müdahil olmasıyla alandan çıkarılan gruptakiler, daha sonra BDP il binası önünde toplandı.  

“İLKHA muhabirine engelleme”

Öte yandan mitingin yapıldığı kent meydanında yaşanan gerginlikleri kamerasıyla çekmeye çalışan İLKHA muhabirine kimliği belirsiz bir kişi tarafından engel çıkartıldı. Diğer ulusal ve yerel basın mensuplarının da bulunduğu sırada sadece İLKHA muhabirine yönelik yapılan engelleme girişimine polisin sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

(Veysi Siyah/ Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir