• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Barınma Hakkı İçin Ankara`ya Yürüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Barınma hakkı için Ankara’ya kadar yürüyerek gitmek için Batman’a gelen Van Anadolu Konteynır Kent sakinlerinden 12 kişi, Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yaparak yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler.

Van’da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van kentinin değişik yerlerine kurulan konteynır kentlerde yaşam mücadelesi veren Van Anadolu Konteynır Kent sakinleri, yaklaşık 3 yıldır konteynır kentlerde mağdur edildiklerini söylediler.

Van Anadolu Konteynır Kent sakinlerinden Ali Ahi, yaşadıkları sorunları aktararak, “Sorunlarımızı iletmek için yetkililerle defalarca yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Şuana kadar konut sorunumuz çözülememiştir. Türkiye’de toplanan paralarla 1999 yılından sonra Göçlük depreminden sonra ÖTV adı altında toplanan deprem vergileriyle yapılan TOKİ konutları halka 75 ile 100 bin TL arasında tekrar geri satılmıştır. Mağdur halk bir kez daha mağdur edilmiştir. Halen konteynırlarda 44 aile kalmaktadır. Bir de ağır hasarlı evlerde kalmaktadır. Bizde bu haksızlığa bir dur demek adına Van’dan Ankara’ya doğru yürüdük. Ancak yürürken polis müdahalesi geldi, yürütülmedik. Direttik, tekrar devam ettik. Van’ın Edremit ilçesinde 200’e yakın polis etrafımızı sardı ve engel oldu. Baro sayesinde önümüz açıldı ve şuanda yürüyüşümüzün üçüncü günündeyiz. Bir sonraki durağımız Diyarbakır olacak. Ankara’ya kadar barınma hakkı için yürüyoruz.” Dedi.

Sorunları çözülmediği takdirde Ankara’da Meclis önünde açlık grevi başlatacaklarını vurgulayan Ahi, tüm halkın kendilerine destek vermelerini beklediklerini söyledi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir