• DOLAR 34.258
  • EURO 37.623
  • ALTIN 2919.423
  • ...
`Kirli Emellerine Ulaşamayacaklar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı münasebetiyle İstasyon Meydanı’nda kutlama mitingi yaptı. 

Kutlama mitingine konuşmacı olarak katılan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, katılımcılara önemli mesajlar verdi.

“Dünya mazlumlarının mağduriyetini vicdanımızda duyduk”

Gündoğdu, 1 Mayıs’ı kavga nedeni olmaktan çıkardıklarını belirterek, “Memur-Sen olarak kurulduğumuz günden itibaren emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün barışın, milli iradenin ve demokrasinin mücadelesini verdik. İslam coğrafyasının ızdırabını yüreğimizde hissettik, dünya mazlumlarının mağduriyetini vicdanımızda duyduk. Sadece duymakla da kalmadık, tüm mazlumlara yardım eli uzattık ve yaralarını sarmaya çalıştık. Çünkü Memur-Sen’in sendikal anlayışının merkezinde insan, insan emeği, insan hakları, insan onuru ve kardeşlik hukuku var. 1 Mayıs’ı kavga nedeni olmaktan çıkarmak, şiddetten arındırmak, asıl amacına uygun bayram olarak kutlamak için buradayız. 1 Mayıs üzerinden toplumun iradesine ipotek koymak isteyenlerin aksine biz evrensel hukuk, ebedi kardeşlik için buradayız.” dedi. 

“Kirli emellerine ulaşamayacaklar”

Küresel adalet, ebedi kardeşlik ve kadim medeniyet çağrısı için Diyarbakır’da olduklarını söyleyen Gündoğdu, “Dün Şam’ı, Bağdat’ı, Mekke ve Medine’yi İstanbul’dan, Diyarbakır’dan, Mardin’den ayıranlar, bugün Türk’ü Kürd’ten, Laz’ı Çerkez’den, Alevi’yi Sünni’den ayırarak bizi bölmek istiyorlar. Bilsinler ki başaramayacaklar. İzin vermeyeceğiz. Post modern sömürgecilerin bu kirli emellerine ulaşmalarına asla müsade etmeyeceğiz. Onların yenilenmiş yöntemlerine, planlarına, tuzaklarına ve komplolarına karşı tek ses, tek yürek, tek bilek olduk. Bundan sonra da hep birlikte var olmaya, diri kalmaya, onurla yaşamaya devam edeceğiz. Çünkü biz; bin yıllık desende bir ve beraberiz. 15 asırlık kadim medeniyetin ortak mirasçılarıyız. Kimse bu kadim medeniyetin çocuklarını ayıramaz, ayrıştıramaz. Görüyorsunuz Diyarbakır meydanında sevinçler bir, acılar bir, gayeler aynı. Vicdanlar bir çarpıyor. Şarklı, Garplı, Şimalli, Cenuplu yok. Biz varız. Horonu halaydan, zeybeği atabarından ayrı tutmayan, Osmaniye bozlağından da Yozgat sürmelisinden de, Diyarbakır halayından da aynı tadı alan insanlarız. Diyarbakır 1 Mayıs kutlamalarımızın ana temalarından birisi medeniyettir. Çünkü biz ortak medeniyetin mirasçılarıyız.” İfadelerini kullandı. 

“Emek örgütlerinin kürsülerini işgal edenlerle aynı yerde durmayız”

Gündoğdu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bazı kendini bilmezler 1 Mayıs’ı Diyarbakır’da kutlama kararını kiminle aldınız diyorlar? Biz gücünü üyesinden ve çalışanlardan alan bir Konfederasyonuz. Uluslararası sendika konfederasyonlarının isteğine göre yer belirlemeyiz. Biz küresel güçlerin tezgâhına, tuzağına, planına ve senaryosuna göre miting yapmayız. Biz milletin, çalışanların beklentilerine göre yer belirleriz. Biz kangren olan sorunların çözümü için, çözümüne katkı yapmak için alan belirleriz. Bu nedenle; Gezi’de kapitalistlerle, faiz lobileriyle, emperyalistlerle kol kola olanlarla, aynı yerde olmadık, olmayız. 17 Aralık’ta sus pus olanlarla aynı zemini paylaşmayız. Taksim’i millet ve çalışanlarla değil AB’nin çifte standartlı kuruluşlarıyla paylaşanlarla bir olmayız. Darbelere, zulümlere alkış tutup, emek örgütlerinin kürsülerini işgal edenlerle aynı yerde durmayız.” 

“Yolsuzlukların üzerine gidilsin”

Gündeme getirilen yolsuzluk iddiaları hakkında konuşan Gündoğdu, “Memur-Sen olarak, kimseye yetimin hakkına el uzattırmayız. Bu nedenle yolsuzluk iddialarının sonuna kadar üzerine gidilmesini önemsiyoruz. İktidarın “üç Y” sloganı var. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Ben buna bir Y daha ekliyorum. O da yağcılık. Yağcılıkla da mücadele edelim. Yağcılıkla bir yere gelenlerin millete tuzak kurmasına da izin vermeyiz. Milletin kuyusunu kazmasına müsaade etmeyiz. Küresel güçlerin oyuncağı olanları affetmeyiz ve affetmiyoruz.” açıklamasını yaptı. (Ali Adiyaman / Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir