• DOLAR 34.282
  • EURO 37.646
  • ALTIN 2915.457
  • ...
Alimler, Irak İçin Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Yurtdışındaki Filistin Âlimler Heyeti çok sayıda âlimin katılımıyla “Irak İşgal Altında… Olan ve Ümit Edilen” konulu bir forum düzenledi. Irak’ta yaşanan son gelişmeleri görüşmek üzere bir araya gelen âlimler, İHH’nın merkez konferans salonunda bir araya geldi.

 Konferansa Suriye’den, Filistin’den, Mısır’dan, Irak’tan birçok Âlim katılırken Türkiye’den de Âlimler Cemiyeti üyesi Abdulhakim Sonkaya katıldı.

 Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Filistin Âlimler Heyeti Genel Sekreteri Nevvaf Tekruri yaptı.

 Tekruri, “Bizim İslam ümmetine karşı sorumluluklarımız vardır. Alimler olarak bütün İslam ümmetinin dertleri ile dertlenmek görevimiz vardır. Bu nedenle bugün bu toplantıyı gerçekleştirdik” dedi.

 Irak Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Yahya Ettabi, Âlimler Cemiyeti Üyesi Abdulhakim Sonkaya ile ayaküstü yaptığı görüşmede, Irak’ta çözümün bölgesel yönetimlerle üniter bir Irak olduğunu söyledi. Ettabi, Sünniler ile Şiiler arasında ciddi sorunlar olduğunu, ancak sorunların diyalog ile çözülebileceğini iki taraftan mutedil hikmet ehli kimselerin devreye girerek bunu sağlayabileceklerini söyledi.

 Filistin Âlimler Heyeti Genel Sekreteri Nevvaf Tekruri, Âlimler Cemiyeti’nin toplantıya katılımlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir