• DOLAR 34.253
  • EURO 37.591
  • ALTIN 2913.731
  • ...
Bayram değil, savaş günü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak için direten eylemciler ile polisler arasındaki çatışmalar sabahın erken saatlerinden bu yana devam ediyor. Taksim’e çıkan tüm yollar kapatılırken, kara ve deniz ulaşımı birçok bölgede durduruldu.

 CHP, HDP Milletvekillerinden destek
CHP, HDP`li vekillerin yanı sıra TKP üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, sabah erken saatlerden itibaren Beşiktaş`ta buluştu. Polis, “dağılın” uyarısının ardından saat 08.00 sıralarında gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Beşiktaş’taki eylemciler arasında CHP ve HDP Milletvekilleri de var.

 Polis müdahalesiyle dağılan gruptakiler, Beşiktaş`ın arka sokaklarına doğru kaçtı.

 Nişantaşı`nda da gösteri
Nişantaşı`nda da ara sokaklarda toplanan küçük gruplar, polise taş attı.

 Göstericiler bazı işyerleri ve sokak lambalarına da zarar verdi.

 Beşiktaş`ta gerginlik zaman zaman devam ederken, polisin bekleyişi de sürüyor. 1 Mayıs gerginliğinin yaşandığı yerlerden biri de Okmeydanı oldu. Piyalepaşa Bulvarı`nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, daha sonra yürüyüşe geçti.

 Çevik kuvvet ekipleri, grubun yürümesine izin vermedi. Polis ekipleri, gruba biber gazlı müdahale etti. Gruptakiler de molotofkokteyli, demir bilye, havaifişek, taş ve ses bombası ile karşılık verdi.

 Başına gaz fişeği isabet etti
Okmeydanı`ndaki gösteriler sırasında bir kişi, gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Yaralı gösterici hastaneye kaldırıldı.

 

Taksim`e tüm yollar kapalı
İstanbul Valiliği, 1 Mayıs`ı Taksim`de kutlamak isteyen gruplara `günlük hayatın olumsuz etkileneceği` gerekçesiyle izin verilmeyeceğini açıklamıştı. İstanbul`da bugün 39 bin polis görev yapıyor. Taksim Meydanı ve meydana çıkan sokaklara polis ekiplerince gece saatlerinde çelik bariyerler yerleştirildi.

 Galata ve Unkapanı köprüleri de gece saatlerinde ulaşıma kapatıldı. Grupların Taksim`e ulaşmasını engellemek için de ulaşımda kısıtlamaya gidildi.

 Metrobüs Anadolu yakasından Avrupa yakasına yolcu taşımıyor. Metrobüs sadece Beylikdüzü-Topkapı arasında çalışıyor, Topkapı`dan sonra yolcu taşımıyor.

 Kabataş-Taksim arasındaki füniküler seferleri tüm gün iptal edildi.

 Avrupa yakasının en önemli hatlarından olan Yenikapı-Taksim-Hacıosman metrosu kapatıldı. Seferler sadece Hacıosman`dan Levent`e kadar yapılıyor.

 Bağcılar-Kabataş tramvay hattı Topkapı`ya kadar çalışıyor. Topkapı`dan sonra yolcu taşınmayacak.

 Deniz ulaşımında da kısıtlamalar yapıldı. Anadolu yakasından Karaköy, Eminönü, Sirkeci ve Beşiktaş iskelelerine yolcu taşınmıyor.

 Ayrıca Taksim ve çevresindeki çok sayıda ana cadde de trafiğe kapalı. Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi`nden itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Abide-i Hürriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsüyü Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi ve Abdulhakhamit Caddesi`ne giriş yasak.

 Valiliğin 1 Mayıs`ın kutlanmasına adres gösterdiği Yenikapı`ya ücretsiz ulaşım için 300 İETT aracı görevlendirildi. Marmaray da çalışmaya devam edecek.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir