• DOLAR 32.366
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2408.344
  • ...
İdam kararları Bursa`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Geçtiğimiz günlerde 529 kişiye verilen idam cezalarının yankıları sürerken aralarında İhvan liderlerinden Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 683 kişiye daha verilen idam kararları halkı sokaklara döktü. 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu adıyla toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları Mısır’daki idamlara sert tepki gösterdi. 

Osmangazi ilçesi Şehreküstü meydanında toplanan kalabalık idamları protesto etti.

Gençlerin kefenler giydiği,  boyunlarına idam urganları taktığı ve ellerinde R4BİA dövizleri taşıyan yüzlerce kişinin katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Özür dileyecek olsaydı Seyyid Kutup özür dilerdi”
Açılış konuşması yapmak üzere mikrofonu alan İHH Bursa şube başkanı Hüseyin Kaptan, Mısır’ın cunta hükümetini kastederek, “Bir de utanmadan bir mesaj yayınlamışlar. Diyorlar ki, ‘Biz idamlara karar verdik ama Cumhurbaşkanı’nın affetme yetkisi var.’ Ne zaman unuttular yıllar önce eğer özür dilemiş olsaydı Seyyid Kutup özür dilerdi. Bu dava için kendilerini feda edenleri ne çabuk unuttular bunlar.” diye konuştu.` 

Seyyid Kutup, El Benna selam olsun ihvana` gibi sloganların getirildiği programda Mısır’a girişi yasaklanan İhvan-Müslim’in üyelerinden Muhammed Nasır Said’de bir konuşma yaptı.

“Allah yolunda ölmek en büyük arzumuzdur”
Nasır Said, konuşmasına başlamadan önce “Allah gayemizdir, Resulullah önderimiz, Kur’an düsturumuz, Allah yolunda ölmek ise en büyük arzumuzdur.” dedi.

“Bizler asla geri dönmeyeceğiz”
Muhammed Bedii’nin ihvan hareketinin lideri olduğunu söyleyen Nasır Said, “Onlar şunu söylediler biz geri dönmeyeceğiz. Geri dönüş yok. Eğer bizi idam ederseniz. Şunu iyi bilin ki Allah yolunda şehid olmak mertebelerin en yücesidir, en harikasıdır.”ifadelerini kullandı. 

"Her evde ya bir yaralı ya bir tutuklu yada bir idam mahkumu var”
Cunta rejiminin, çocuk-yaşlı demeden her gün birilerini tutukladığını nice eziyetlerin yapıldığını kaydeden Nasır Said, şu an Mısır’da her evden ya bir tutuklu ya bir yaralı ya bir şehid, ya da bir idam kararı verilmiş bir kişi olduğunu ifade ederek, “Her ev acılar içerisinde kıvranıyor. Ve bu sayı şuanda 23 bini geçti. İşte bu zalim Sisi bununla rahatlayacağını zannediyor.” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından sivil toplum kuruluşları adına Muharrem Kızıl basın açıklamasını okudu. 

Suriyeli Meryem’in okuduğu şiirden sonra yapılan duayla program sona erdi.   (Zeki Aras - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir