• DOLAR 34.25
  • EURO 37.625
  • ALTIN 2913.074
  • ...
Muharrem İnce`den 30 Mart itirafı: Yanlış yaptık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İnce, Ankara seçimlerinde de CHP`nin Mansur Yavaş`ı belirleyerek hata yaptığını iddia etti. İnce, Yavaş "CHP`den değil DP`den aday olması gerekirdi" diye konuştu.

CNN Türk`te yayınlanan Tarafsız Bölgede, CHP`nin 30 Mart seçimlerindeki performansı masaya yatırıldı. Gürsel Tekin, Muharrem İnce gibi isimlerin katıldığı programda CHP`nin seçim grafiği tartışırken, Ankara ve İstanbul adayları tartışıldı.

"MANSUR YAVAŞ HATAYDI"
Ankara adayı konusunda isim olarak değil ama strateji olarak hata yapıldığını da iddia eden İnce, Yavaş`ın CHP`den adaylığını değil DP`den adaylığını destekleseydik daha başarılı olurduk diye konuştu. İşte İnce`nin o ilginç taktiği;

"Kişiyi tartışmak değil derdim, taktiği tartışmak. Sayın Mansur Yavaş ile hiç yanyana gelmedim. Kendisi Ankara için değerli bir figürdür. Bizim taktiğimiz taktiğimiz onu CHP`den aday değil DP`den aday yapmak üzerine kurulu olması gerekirdi.

Çünkü Melih Gökçek`ten hoşlanmayan AK Parti tabanı var. Melih Gökçek`e değil ama CHP`ye de oy vermeye eli gitmiyor. Biz onu CHP`den değil Demokrat Parti`den aday olmaya teşvik etseydik, AKP`den oy alırdı bizim şansımız fazla olurdu.

Bizden aday olmasını tartışmıyorum, kimseyi kırmak istemiyorum. Benim tartıştığım mesele taktik meselesidir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir