• DOLAR 34.247
  • EURO 37.695
  • ALTIN 2919.534
  • ...
Üç aylar müslümanlar için bir fırsattır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Yeni girilen üç aylar ile ilgili konuşan Haliliye Müftüsü  İbrahim Halil Okulu, üç ayların önemine ve Regaip kandilin önemine  değindi.  Okulu müslümanların bu önemli fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Yaklaşan 3 aylara halkın büyük önem verdiğine değinen Okulu, bu ayların içerisinde dört tane kandil gecesinin bulunduğunu belirterek,  "Bu 3 aylar içerisinde Recep ayının ilk Cuma gecesi mübarek Regaip gecesi ki, Allah'ın rahmetinin müminlere bol bol verildiği gecedir. Bunun dışında, Recep ayının 27. gecesi Miraç,  Şaban ayının 15.gecesi Berat   ve en önemlisi  de Ramazan ayının 27. gecesi mübarek Kadir gecesidir. Peygamber Efendimiz (sav) 'Recep ayı Allah'ın ayı, Şaban ayı benim ayım, Ramazan ayı ise benim ümmetimin ayıdır' demiştir" diye konuştu.

 

Recep ve Şaban ayı Ramazan ayına yavaş yavaş ısınma gibi görülmesi gerektiğini ifade eden Okulu şöyle konuştu: "  Alimlerimiz bunu bu kadar formüle etmişler ki, diyorlar ki ‘Recep ayı toprağa adeta tohum atma ayıdır. Şaban ayı bunu sulama ayıdır. Ramazan ayı ise hasat toplama ayıdır. Bu şekilde formüle edilmiştir. Bu itibarla Cenab-ı Hak, bize ne kadar ömür verecek bilmiyoruz. Her önümüze  gelen fırsatı değerlendirmemiz lazım. Bir Müslüman olarak seneye 3 aylara çıkıp çıkamayacağımızı bilemediğimizden dolayı bunu böyle yapmamız lazım."

 

Okulu bu önemli gün ve gecelerde sünnet oruçlarının tutulmasının ve nafile namazların kılınmasının gerektiğini belirterek komşu ve akarabaların ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Haliliye Müfütülüğü olarak Regaip kandilinde Hz. Talha ve Aksoy camilerinde mevlit okutacaklarını ifde eden Okulu, bu programlara herkesi davet etti.  (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir