• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
İİT kamu istihdam kurumları toplantısı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) işbirliğinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üye Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Ağı Kuruluş Toplantısı devam ediyor. 

Toplantıda, İİT üye devletleri arasında işgücü piyasası, istihdam ve çalışma hayatı ile ilgili tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla oluşturulacak işbirliği mekanizmasını görüşüldü.

Toplantıya, İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, SESRIC Genel Direktörü Prof. Dr. Savaş Alpay, İslam Kalkınma Bankası Grubu Türkiye Ofisi Resmi Temsilcisi Dr. Sabir Kamilov, İİT Genel Sekreterliğini temsilen Naghi Jabbarov, Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Onursal Başkanı ve Kamerun Kamu İstihdam Kurumu Genel Müdürü Camille-Moute Bidias, Azerbaycan, Fas, Cezayir, Gambiya, Umman’ın da aralarında yer aldığı 20 ülkenin temsilcileri ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Dünya Bankası’nın temsilcileri katıldı. 

İŞKUR ve SESRIC işbirliğinde Ankara’da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, böylesine bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle 2008 yılında yaşanan küresel krizle birlikte işgücü piyasası ve çalışma hayatıyla ilgili uluslararası düzeyde yapılan işbirliğinin önemine değinen Yazıcı, “Bugün kuruluş toplantısını yaptığımız İslam Ülkeleri Kamu İstihdam Kurumları Ağı iyi uygulamaların paylaşımı ve yeni politikaların geliştirilmesini mümkün kılacak. Özellikle İslam ülkeleri arasında paylaşılacak, katma değer oluşturulacak görev alanımızdaki her faaliyeti aşkla ve şevkle destekliyor, gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi istiyoruz.” dedi.

Yazıcı ayrıca, kamu istihdam kurumları arasında bilgi ve deneyim alışverişi ile kamu istihdam hizmetlerindeki yeni eğilimlerin ve iyi uygulamaların paylaşılmasının işsizlikle mücadelede başarıyı artıracağını ifade etti.

SESRIC Genel Direktörü Prof. Dr. Savaş Alpay ise, İİT’ye üye ülkelerin kamu istihdam kurumları arasında oluşturulacak ağın işgücünün hem arz hem de talep boyutuna yönelik örnek uygulamaların paylaşılmasında önemli rol oynayacağını söyledi. 

WAPES Onursal Başkanı ve Kamerun Kamu İstihdam Kurumu Genel Müdürü Camille-Moute Bidias da genç işsizliğinin tüm dünyada önemli bir sorun olduğu bir dönemde bu toplantının gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. Bidias, oluşturulacak ağın ülkeler arasında işbirliğini artıracağını belirtti.

İİT Genel Sekreterliğini temsilen söz alan Naghi Jabbarov ise eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında önemli çalışmalara imza atan İİT’nin istihdam ve çalışma hayatında da örnek projeler gerçekleştireceğini vurguladı. İstihdamın artırılması ve bu alanda bilgi paylaşımının sağlanması noktasında İŞKUR’un öncülüğünde oluşturulacak bu ağın üye ülkelere güç katacağını söyleyen İslam Kalkınma Bankası Grubu Türkiye Ofisi Resmi Temsilcisi Dr. Sabir Kamilov ise İŞKUR ve SESRIC’e teşekkür etti. 

İki gün sürecek toplantıda İİT’ye üye ülkelerin kamu istihdam kurumları arasında kurulacak işbirliği ağı masaya yatırılacak. Toplantının ardından kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla kapanış bildirgesi yayımlanacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir