• DOLAR 32.588
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2456.306
  • ...
Valilik`ten Taksim`de 1 Mayıs`a Red
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Valiliği, sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarını Taksim meydanında düzenleme talebini reddetti. Karara gerekçe olarak ‘katılımcıların tahliyesinde yaşanabilecek zorluklar, can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmesi ve kamu düzeninin bozulması’ riskleri gösterildi.

Duyuruda ayrıca valiliğin ‘yasadışı örgütlerin polisle çatışacağı istihbaratını aldığı’ açıklaması yer alıyor. Oluşacak riske dikkat çeken valilik, bir kez daha kutlamaların adresi olarak Yenikapı’yı gösterdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu dün gazetecilere "Belki yarın farklı açıklamalar, basın duyurusu şeklinde de olabilir, basın açıklaması şeklinde de olabilir, sizlerle paylaşacağım başka konular olacak" demişti. Valinin bu sözleri, Taksim`e başından bu yana izin verilmeyeceği yönündeki açıklamaların değişebileceği beklentisini yaratsa da, bu sabahki açıklama Taksim`in açılmayacağını resmileştirdi.

Bireysel başvuruya red
Anayasa Mahkemesi de, 1 Mayıs`ın Taksim Meydanı`nda kutlanmasına izin verilmesiyle ilgili yapılan bireysel bir başvuruyu kabul etmedi.

Resmi Gazete`de yayımlanan karara göre, Sedat Vural`ın 1 Mayıs`ın Taksim Meydanı`nda kutlanmasına izin verilmemesi nedeniyle ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek yaptığı başvuru, `başvuru yollarının tüketilmemiş olması` gerekçesiyle reddedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir