• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...
Şırnak`ta  duvarlara dine hakaret içerlikli yazılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Cumhuriyet Mahallesinde esnaflık yapan  B.K isimli bir vatandaşın duvarlarına,  dine hakaret içerikli yazı yazılarak,  işyerine de tehdit ve hakaret içerikli yazılar atıldı.

B.K. adlı esnaf,  26 Nisan  tarihinde Peygamber Sevdalılarınca düzenlenen ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed ‘ adlı Kutlu Doğum etkinliğine katıldığı için esnafın hedef alındığını  ileri sürdü.  

B.K.’nın verdiği bilgiye göre, kardeşi K.K. ile beraber mevlit etkinliğinden evlerine döndükten sonra, akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce,  işyerlerinin duvarına dine hakaret içeren yazılar yazılmış ve işyerinin içine de tehdit içerikli yazı bırakıldığı belirtildi.

“Kardeşimle birlikte İslam’a yakınlaştık diye yapıyorlar”

K.K. ise yaptığı açıklamada, “Ben ağabeyimle beraber Peygamber Sevdalıların etkinliğine katıldım.Akşam döndüğümüzde motorlu birkaç kişi yanımızdan hızla geçtiler. Az daha bizi vuruyorlardı. Geçince kötü laf saydılar ama kaskları vardı tanıyamadım. Biz bu işe bir anlam vermedik. Sabah işyerimizi açınca kağıda yazılmış tehditler bulduk. İşyerimizin duvarına dine hakaret  içerikli yazılar yazılmış. Bunlar hangi akla hizmet ediyorlar. Peygamber hepimizin Peygamberi. Allah herkesin Allah’ı. Biz Peygamberimizi, Allah’ı seviyoruz diye bunlar yapılıyorsa, biz doğru yoldayız demektir.’’diye konuştu.

K.K’nin komşusu olan F.A.da, “Ben gerçekten kınıyorum bu tür insanları. Bunu yapan küçük çocuklar olamaz. Çünkü yazılar çocuk işi değil. Bilinçli bir şekilde yapılan bir olaydır.’’dedi.

Tarih boyunca Hz. Nuh (a.s) ile ön plana çıkan ve Nuh şehri olarak adlandırılan Şırnak’ta, olayı öğrenen halk, bu olaya tepki  göstererek, İslam dinine yönelik yapılan bu olayı lanetledi.

(Ekrem Payan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir