• DOLAR 32.266
  • EURO 34.702
  • ALTIN 2403.46
  • ...
17 Aylıkken Hacı Oldu 4.5 Yaşında Kur`an`ı Hatmetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Babası Mehmet Yazar, tarafından 4 yaşında özel bir ana okula gönderilen Mustafa, burada dualar ve Kuran-ı Kerim öğrenmeye başladı. 1 aylık kısa zaman diliminde Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen küçük çocuk, 5 ay içerisinde de hatim etmeyi başardı.

Baba Mustafa, oğlunun bu kadar kısa sürede ve küçük yaşta Kuran-ı Kerim`i hatim etmesini şaşırdığını ifade etti.

Küçük Mustafa için, merkez Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi`ndeki Edebali Camii`nde öğle namazından önce hatim programı düzenlendi. Ayrıca programa Mustafa`nın okuduğu ana okulundan öğrenciler de katıldı.

İlk olarak ana okul öğrencileri ilahiler ve dualar okudu. Daha sonra küçük Mustafa, Kuran-ı Kerim`den bir sure okudu. Hatim duasının ardından program sona erdi. Camide bulunan vatandaşlarda bu anı cep telefonun kameraları ile çekti.

Mustafa`nın Babası Mehmet Yazar, "Mustafa, hoş bir evladımız. 1.5 yaşındayken hacıya götürdük. Bizim yaptığımız gibi yaptı. Daha sonra Umre`ye de götürdük. Bu sene ana okuluna başladı. Orada da Kuran-ı Kerim okumayı öğrenmiş.

Ben hoca olarak, 4.5 yaşındaki bir çocuğun öğreneceğini tahmin etmiyordum. Demek ki bu Kuran-ı Kerim`in bir mucizesi. Günde 2, 3, 5 sayfa okudu. Kuran-ı Kerim`i tamamen hatmetti. Rabbim bütün çocukları Kuran-ı Kerim`i hat etmeyi ihsan etsin" dedi.

Yazar, oğlunun Kuran-ı Kerim`e 1 ayda geçtiğini ve 5 ayda hatim ettiğini söyledi.

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir