• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Koordinasyon Toplantısında Valinin isteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis İl Valisi Orhan Öztürk Başkanlığında gerçekleştirilen 2. Dönem Koordinasyon toplantısında Muş Valisinin istekleri damgasını vurdu. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda 2014 yılı il koordinasyon toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

 

Vali Öztürk Başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında, Bitlis merkez ve ilçelerinde 2014 yılı projeleri ve genel sorunlar üzerinde konuşuldu. Açılış konuşmasını yapan vali Öztürk, göreve yeni başladığı için bu toplantıda 2014 yatırımlarının global bazda görme imkanının olduğunu söyledi.

 

Öztürk, konuşmasında, “Yatırımlar ve diğer kurum çalışmaları açısından üzerinde durmamız gerek 2 konu var. Bunlardan birincisi yatırımlar sırasında yaptığımız ağırlama ve uğurlama faaliyetleri ile ilgili ilimizde verilen resmi yemeklerde bizde katılıyorsak, sofrada kolalı ve boyalı içeceklerin bulunmasını arzu etmiyoruz. İkincisi ise etrafı duvar ve tel örgülerle çevrili kurumlarımızda korunabilen alanlarda ciddi bir şekilde ağaç envanterinin az olduğunu görüyoruz. Bu bölgenin ormanlaştırılması ve ağaçlandırılmasında ki en büyük problem, diktiğimiz ağaç ve fidanların hayvanlar tarafından telef edilmesidir. Ama koruyabildiğimiz alanlarda ise ilgili kurumlarımız, okullarımız hatta camilerdeki ağaç sayısını çoğaltmamız lazım. bu yönde yaptığımız çalışmaların başında bu yıl içerisinde bir milyon ağacı toprakla buluşturmak olacak. Çünkü bu bölgenin en büyük milli felaketlerinden biridir ormansızlık” dedi.

 

Öztürk, açıklamasının devamında, “Şehrin girişinde dikkatimizi çeken bazı tabelalar mevcuttur. Bu tabelalarda kurumlar adına hatıra ormanları yazılıyor. Fakat oraya bakıyoruz, orman adına bir şey yoktur. Bu halkın aklıyla dalga geçmektir. Ya o kurumlar tabelayı astıkları alanlara ağaç dikerek ormanlaştıracaklar yada o tabelayı oradan kaldıracaklar” şeklinde talimat verdi.

 

Daha sonra kurum amirleri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları sırayla söz hakkı alarak sorunlarını, çözüm önerilerini ve projeleri hakkında bilgi verdiler. Toplantı bir saat sürdü.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir